Биография

Юлика Новкова (Juls): “Личният бизнес треньор е инвеститор в човешки потенциал”

април 16, 2016
Юлика Новкова Juls'Psychology

Личният бизнес треньор вярва в теб, защото инвестира най-безценното, което притежава – своето време

Юлика  Новкова (Juls) е магистър по Организационно поведение и консултиране на организации, бакалавър по Психология. Дипломира се през 2012г. в СУ “Св. Кл. Охридски” и започва веднага работа като научен сътрудник в Университетски център за управление на конфликти и организационни изследвания към Философския факултет в СУ. Участва в множество изследователски проекти в областта на лидерство, мениджмънт, предприемачество и иновации.

Паралелно с това развива дейността си като Личен бизнес треньор и изучава ефективни модели за изграждане, управление и развитие на успешен бизнес. Изследователският ѝ интерес е насочен предимно към собствениците и мениджърите на микро и малък бизнес, но има опит и като личен бизнес треньор в по-големи организации. Провежда индивидуални лични тренинги с предприемачи, мениджъри и фрилансъри. Работи и с малки групи по предварително разработена стратегия.

Подходът в личния бизнес тренинг е тип “hands-on” и е структуриран върху решаване на реални бизнес казуси с тренинг елементи.
Форматът на взаимодействие “1:1” означава задъбочен и личен контакт с всеки клиент.

Предприемачите и мениджърите усвояват знания и умения за управление на бизнес начинанието си, чрез подобравяне на собствения им бизнес в защитена и относително контролирана среда. Повече за личния бизнес тренинг и бизнес консултирането можете да прочетете тук.

През 2016г. Юлика създава блога за личностно и бизнес развитие под бранда Juls’ Psychology, в който публикува изцяло лични разработки. Авторските материали се базират на научно-изследователски подход и емпирични доказателства в сферата на Психологията, Бизнес моделирането, Предприемачеството и Стратегическото планиране. Пресечната точка между изучаваните области е личността, създател и носител на бизнеса.

Знанието съществува, за да бъде споделяно.

Основните аспекти, които Juls’ Psychology засяга обхващат сферата на бизнес управление и личността на ефективния бизнес ръководител. Материалите са разработени на:

През 2013г. Юлика става част от преподавателския екип на Висше училище по застраховане и финанси в магистърска програма. Води семинарните занятия по няколко дисциплини в областта на Социалната и Бизнес психологията като хоноруван асистент с титуляр проф. д.ф.н. Крум Крумов.

За кратко води семинарни занятия със студенти по дисциплината “Икономическа психология” в бакалавърската програма по Психология при СУ с титуляр доц. Анелия Петрова. Участва в редица национални и международни изследователски проекти и конференции. Има множество научни публикации в областта на лидерството, мениджмънта и предприемачеството в български и  чуждестранни издания.

През 2008г. се сертифицира като Бизнес треньор за обучение на треньори и води тренинги и уъркшопи в сферата на продажбите, професионалното представяне и меките умения.

Понастоящем като сертифициран Личен бизнес треньор и бизнес психолог, Юлика провежда индивидуални сесии с ТОП-мениджъри и предприемачи, които развиват дейността си в България, Европа и САЩ.

Настоящият фокус на работа е върху:

 • развиването на тренинг програми за стартиране и управление на собствен бизнес;
 • кризисно бизнес консултиране;
 • стратегическо бизнес планиране;
 • изграждане на бизнес идентичност;
 • дигитално представяне на бизнес идентичност;

Най-важният ресурс за успеха на всяко начинание сте вие!

Научете повече как сами да повишите качеството си на живот и да управлявате успешни осбствения бизнес с Juls’ Psychology:

 • В секцията “Бизнес” ще откриете информация как да моделирате бизнеса си.
 • Практични решения за бизнес развитие, които да приложте веднага, ще намерите в раздела “Как да…“.
 • Ако темата за личностното развитие ви интересува, то за вас е “Аз обичам себе си”.
 • Вдъхновение от други успели български предприемачи ще откриете в “Моят път”.

Абонирайте се за седмичния бюлетин на Juls’ Psychology и ще получавате последните статии от блога директно на посочен от Вас имейл. Това е единственото съдържание, което ще получавате от мен, при това дискретно – личното ви пространство е неприкосновено. Достатъчно е да потвърдите своето желание за абонамент като кликнете върху линка от първия имейл, който ще получите от мен.

Последвайте Juls’ Psychology през официалната страница на блога във Фейсбук. Изпращайте своите въпроси и запитвания – ще получите отговор при първа възможност.

До нови срещи!

Промяната сте вие - вашият светоглед ще промени субективната ви реалност. А субективното възприятие е онова, което гради ралността ни такава, каквато всеки от нас я познава.


Всеки внася в бизнеса си нещо, в което вярва силно. Аз вярвам в хората, в доборо в тях, в свръх способността да надскачаш страха си самомнението си. Инвеститор въм в човешки протенциал и бизнес възможности. Вярвам, че сме способни да променяме себе си и реалността си

Избрала съм да служа на науката, като наблюдавам какво се случва и анализирам. На база анализите си извеждам идеализирани форми на поведение, създавам норми от ново поколение за управление на микро и малък бизнес. В света на фриланс номадите и дистанционните услуги, концепцията за бизнес е пластична, а класическите форми на менижмънт и лидерство - отживелица. Учените като мен създават новата реалност, тъй като връщаме знанието на полето на пазара и то не остава скрито някъде в "прашасали" сборници по библиотеките. Блогът Juls’ Psychology е точно такъ хъб на познание, ноу-хау и експерти. Отделяйте време, за да четете по 1 статия на ден.

Всяка статия е своеобразен мини-тренинг, с конкретна цел и измерим очакван краен резултат, отговор на въпроса "как да.." в различен контекст. Самата аз оставам винаги на разположение за въпроси и питания.

Променете живота си, инвестирайте себе си там, където ще бъдете приети, харесвани и обичани такива, каквито сте. И макар да не избираме къде да се родим, избираме своята малка вселена личност по личност, емоция по емоция, всеки ден, с малки стъпки, осъзнато.

Най-важният ресурс за успеха сте вие!

Научете повече как сами да повишите качеството си на живот, разгледайте и другите статии в Juls’ Psychology:

 • В секцията "Бизнес" ще откриете информация как да моделирате бизнеса си.
 • Практични решения за бизнес развитие, които да приложте веднага, ще намерите в раздела "Как да...".
 • Ако темата за личностното развитие ви интересува, то за вас е "Аз обичам себе си".
 • Вдъхновение от други успели български предприемачи ще откриете в "Моят път".

Абонирайте се за седмичния бюлетин наJulsPsychologyи ще получавате последните статии от блога директно на посочен от Вас имейл.

Това е единственото съдържание, което ще получавате от мен, при това дискретно - личното ви пространство е неприкосновено.

Достатъчно е да потвърдите своето желание за абонамент като кликнете върху линка от първия имейл, който ще получите от мен (вижте и в папка спам с подател JulsPsychology).

До нови срещи!

Ваша,

Намерете ме в официалната страница на Juls’ Psychology във Фейсбук. Присъединете се към затворената група Juls Psychology Business Club - мястото, в което ще си говорим за личностно израстване и бизнес развитие. Задавайте своите въпроси - вярвам, че ще намерите своето решение в Juls’ Psychology Business Club


Получавайте най-новото и интересното от света на Juls’ Psychology директно по имейла. Не се притеснявайте, ще бъда дискретна и ще ви изпращам само полезна за вас информация. Очаквайте ме всяка сряда, точно в 10:00 часа с усмивка 🙂

 

 

 

Няма коментари

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com