Моят път

За обичта към хората и вярата в успеха – Ани Хира

юни 3, 2017

Ани Хира е на 36 г. и има икономическо образование. Занимава се с Бизнес развитие и НЛП. Вярва, че човек може да бъде себе си, независимо от размера на организацията, към която е избрал да принадлежи. В този смисъл за нея „професията“ винаги е била проявление на това, което е самата тя.

Ани: “Мотивират ме хората Развитието ми в живота винаги е било водено от импусла да помагам на другите по различен начин – или като им „служа“ за това да са по-успешни, или като им помагам да откриват по-добри начини на правене за себе си, или като „свързвам“ верните хора по правилния начин. Умението да разбираш, увличаш, вдъхновяваш и подпомагаш някой да „бъде по-добрата си версия“ е моята движеща сила”.

Pixabay

Pixabay

В “Моят път” традиционно ви разказвам за онези, които развиват собствен бизнес. Днес ще ви срещна с една друга гледна точка, тази на Ана Хира. Дама, която се е отдала на концепцията да влага усилията си за успеха на друг.

Често се шегувам, че личният бизнес треньор е човек в сянка, “вторият”. Ани е истинското доказателство колко слънчеви и позитивни хора са обучителите и треньорите.

Вярвам, че трябва да притежаваш от този емоционаен коктейл, при това в големи дози, за да бъдеш ракетата-носител. Ние даваме гориво и помагаме на човек да разпери крилата си, а полетът си остава негов личен. Прочетете Ани, ще се усмихнете!

Какъв е твоят професионален опит, Ани?

 Работя, откакто се помня, а именно стартирах през 1998г. и в продължение на 10 години бях асистент на различен тип мениджъри, в различен тип организациия (български, менужданордни, частни, корпорации). Именно тази роля на „секретарка“ ме научи на  най-важните уроци и спомогна изключително за изграждане на умения като чуване, деликатност, дискретност, професионализъм, отговорност и много други.

Pixabay

Pixabay

Дълги години съм била част от голяма корпорация (2005 – 2013), където имах удоволствието и шанса да срещна изключителни професионалисти, да опозная корпоративната култура, в която лично аз вярвам изключително, когато е приложена адекватно и много други процеси, свързани с управлението на хора, които са безценни уроци и до днес.

Към момента съм част от малка организация, но с голям принос в развитието на умения за управление на емоционалните състояния, устойчивост към промените, осъзнатост на човека, спрямо ролята и ценностите му и други такива

Спомняш ли си кога и как взе решение да започнеш самостоятелна кариера?

Често срещано явление е напоследък хора, които са имали дългогодишен опит в различни големи организации, в един момента да „узреят“ за идеята, че са готови да са си самодостатъчни и сами да са си „шефове“.

При мен не е точно такъв случая, тъй като все още съм част от нещо, по-голямо от мен и вярвам в колективността, споделянето и обмена на опит, експертиза и идеи. Винаги съм била водена от взаимодействието си с другите, изграждането на дългосрочно доверие, оказване на съдействие, устойчивост и съпричастност.

Pixabay

Pixabay

Как се насочи именно към предлагането на този тип услуги? 

Работата ме намери и „то само ме избра“.

Обичам общуването с хората и искрено се интересувам от тях.

Кои бяха най-трудните ти стъпки в началото?

Всичко непознато е трудно, особено, когато е за първи път, но всеки успял човек знае, че това е нужна част от процеса на учене, придобиване на опит и осъзнаване на това, което работи през практиката.

Кои са най-големите ти успехи? 

Всички мои успехи са посветени на екипа, с който бях в продължение на 5 години. Това са хората, за които говоря с най-много любов и гордост. За мен най-голям успех е когато си допринесъл за успеха на някой друг, като си му дал възможност да го случи, гласувал си доверие в неговите способности и си го оставил да бъде себе си.

Управлението на хора изисква голяма доза гъвкавост, добро познаване не само на процеса и бизнеса, но и интерес към хората. От мениджъра зависи каква среда ще създаде за своя екип, така че те сами да имат причина и желание да надминават собствените си възможности.

Pixabay

Pixabay

Иска ми се да мисля, че съм успяла да го направя за тези хора в онзи момент и съм оставила отпечатък и за бъдеще!

Как това се случва – с търпение, постоянство, желание и въвличане членовете на екипа да бъдат част от този процес и имат собствена роля към приноса и крайния резултат.

Какво е за теб да имаш собствен бизнес?

Работа, много работа, повече работа и постоянно учене☺☺☺

С какви хора те събра твоята професия?

С прекрасни професионалисти и истински добри хора! В това отношение съм късметлийка и сигурно работи принципа на взаимното привличане, но наистина съм щастлива с хората, които познавам и работя.

Какви хора те вдъхновяваха и мотивираха, докато се развиваше и познаваше ли ги лично?

Хората, оказали най-силно въздействие са били тези, с които съм  работила – и мениджъри, и колеги, и подчинени (хич не я обичам тази дума).

Вдъхновяват ме истинските истории, чистите взаимоотношения и човешката воля, дисциплина, желание и можене да се намира решение.

Какви съвети най-често получавате от околните?

Pixabay

Pixabay

Май трябва да се вслушвам повече в съветите на другите, тъй като по-често такъв е търсен от мен

Какви са отношенията ти с клиентите– строго професионални и/или неформални и приятелски?

За мен в бизнеса всичко е лично и всеки, който ме познава знае, че съм изключително сърцата и трудно устоявам на изкушението да останем „строго формални“ Въпрос на гледна точка е дали е редно и докъде, все пак всеки избира сам за себе си линия на поведение и докато моралът е наличен, вярвам, че хората сме повече от бизнес партньори. Особено в сферата на услугите е някак естествен процес да се опознаваме и бъдем приятели и в живота.

На кого предаваш своето ноу-хау?

На всеки, готов да чуе споделям мисълта, че „ученика сам намира учителя си“ и сама себе си считам повече за ученик, отколкото учител, но винаги съм поощрявала споделянето на мисли, опит, знания и всичко, което ще спести време, лутане и ще помогне да се стигне по-бързо до крайната цел.

Също знам, че всеки сам си върви по пътя и никой не може да ти „открадне“ твоето знание, тъй като то има различно проявление и мисъл на случване.

За какво не намираш време в ежедневието си?

Pixabay

Pixabay

За себе си

Какво те кара да отпочинеш?

Разходка в парка, пътуванията, четенето

Какво те кара да се усмихнеш?

Децата ми хората, с които работя!

Каква подкрепа намираш в семейството и близките си?

Нужната Благодарна съм на съпруга ми, че ме подкрепя, макар не винаги да ме разбира. Свободата и любовта, която ми дарява, е най-ценния дар в живота ми.

Как се справяш с несигурността и страховете си? 

Като сменям мислите Ако се чувствам неуверена, мисля първо за моментите, когато съм била уверена и второ за това, което мога да направя, за да се почувствам както искам

Кои са най-слабите и страни като личност?

Емоционалността ми 🙂

Pixabay

Pixabay

Какво ти пречи в работата ти?

Често искам да знам повече, отколкото знам

Ако можеше да промениш нещо в живота си, какво би било то?

Харесвам си живота такъв, какъвто е

Кои качества и знания усвои по време на професионалната си кариера?

Част от тях ги споменах, но най-ценно за мен си остава умението да бъда добър слушател, да правя нещата с любов, откъдето идват ентусиазма и радостта, както и да се наслаждавам на всяка среща с познат или непознат, давайки му 100% от вниманието си.

Какво искаш да се научиш още да правиш?

Да плувам, да летя, да навлезна по-дълбоко в дебрите на когнитивната наука и как си взаимодействаме, как се случва процеса на промяната вътре в нас.

Кои качества и умения искаш да развиваш в себе си? 

Увереност, решителност, дисциплина.

Pixabay

Pixabay

Какви качества и познания мислиш, че са жизнено важни за успеха ти?

Увереност, решителност, дисциплина☺☺☺ Другото си го правя, а успехът за мен е когато виждам, че това, което съм отдала, е ценено и довело до резултат, който е добър за човека отсреща.

Какво би казала на своите клиенти за себе си?

Напоследък ми е много активна темата за радостта, така че бих ги предизвикала да споделят кога се радват и на какво в живота си, разбира се и колко често А за мен казах достатъчно, другото – на живо

Кои са трите думи, които те описват като човек и те правят различна в очите на другите?

Усмивка, сърце, прегръдка.

Кое е най-ценното, което можеш да дадеш на другите?

Времето, опита, доброто си отношение

Pixabay

Pixabay

Какво би искала да чуваш всеки ден ако имаше кой да ти го каже?

„Обичам те“ ми стига и го чувам всеки ден от когото трябва.

По отношение на работата едно  „Хайде да го направим!“ или „Благодаря“ е напълно достатъчно

Къде и как да те намерят?

Като пожелаят

Намерете Ани на ana.hira@cognitivetrainings.com или  http://www.nlpbulgaria.bg/

*Интервюто е публикувано без редакции и всички усмивки са авторски 🙂

 Вие намерихте ли своя път? От какво имате нужда днес, за да бъдете щастливи?

Пишете ми, поговорете с мен!

Ваша,

Още по темата

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com