Моите услуги

Бизнес моделиране

март 11, 2016
Pixabay

Изграждането на бизнес модел е времеемък и сложен процес. Обезпечаването на стабилна база за бизнеса гарантира кохерентност и последователност във всяка последваща процедура и комуникация. Да знаем кои сме, какво правим и най-вече КАК го правим придава усещане за цялостност и води до потребителска разпознаваемост.

Не всеки бизнес има нужда от бранд идентичност – това е дълъг и скъп процес на емоционално привързване към бизнес структурата и най-вече – към представата за бизнеса. Изграждането на положителен образ в съзнанието на всички заинтересовани лица обаче е задължителна предпоставка за успеха.

Единното звучене се постига чрез формиране на стабилно ядро от ценности и основания, заради които създаваме своя бизнес – как променяме живота на своите потребители. Колкото по-голяма е предлаганата от нас ценност, толкова по-лесно ще достигаме до крайните получатели.

Бизнес моделирането предполага умение за изграждане на вътрешна инфрастуктура и операционализация на процесите. Съставянето на ясни правила и процедури, по които да се извършва бизнес дейността, се явява предпоставката за намаляването наевентуални грешки и пропуски.

Доброто бизнес моделиране води до положителни потребителски преживявания с бизнеса на сравнително ниска цена за комуникация с потенциални клиенти. Колко разпознваеми сте, с какво ви асоциират и колко лесно достигате до своята аудитория са само част от въпросите, които си задаваме когато оценяваме даден бизнес модел.

Всеки бизнес има своите специфични особености и се изправя пред индивидуални трудности, за които не винаги се намират решения в чуждата практика. Това налага персонален подход и ескпертна оценка на настоящия бизнес модел.

До колко добър е вашият бизнес модел и нуждае ли се от промяна? Пишете ми!

Промяната сте вие - вашият светоглед ще промени субективната ви реалност. А субективното възприятие е онова, което гради ралността ни такава, каквато всеки от нас я познава.


Всеки внася в бизнеса си нещо, в което вярва силно. Аз вярвам в хората, в доборо в тях, в свръх способността да надскачаш страха си самомнението си. Инвеститор въм в човешки протенциал и бизнес възможности. Вярвам, че сме способни да променяме себе си и реалността си

Избрала съм да служа на науката, като наблюдавам какво се случва и анализирам. На база анализите си извеждам идеализирани форми на поведение, създавам норми от ново поколение за управление на микро и малък бизнес. В света на фриланс номадите и дистанционните услуги, концепцията за бизнес е пластична, а класическите форми на менижмънт и лидерство - отживелица. Учените като мен създават новата реалност, тъй като връщаме знанието на полето на пазара и то не остава скрито някъде в "прашасали" сборници по библиотеките. Блогът Juls’ Psychology е точно такъ хъб на познание, ноу-хау и експерти. Отделяйте време, за да четете по 1 статия на ден.

Всяка статия е своеобразен мини-тренинг, с конкретна цел и измерим очакван краен резултат, отговор на въпроса "как да.." в различен контекст. Самата аз оставам винаги на разположение за въпроси и питания.

Променете живота си, инвестирайте себе си там, където ще бъдете приети, харесвани и обичани такива, каквито сте. И макар да не избираме къде да се родим, избираме своята малка вселена личност по личност, емоция по емоция, всеки ден, с малки стъпки, осъзнато.

Най-важният ресурс за успеха сте вие!

Научете повече как сами да повишите качеството си на живот, разгледайте и другите статии в Juls’ Psychology:

  • В секцията "Бизнес" ще откриете информация как да моделирате бизнеса си.
  • Практични решения за бизнес развитие, които да приложте веднага, ще намерите в раздела "Как да...".
  • Ако темата за личностното развитие ви интересува, то за вас е "Аз обичам себе си".
  • Вдъхновение от други успели български предприемачи ще откриете в "Моят път".

Абонирайте се за седмичния бюлетин наJulsPsychologyи ще получавате последните статии от блога директно на посочен от Вас имейл.

Това е единственото съдържание, което ще получавате от мен, при това дискретно - личното ви пространство е неприкосновено.

Достатъчно е да потвърдите своето желание за абонамент като кликнете върху линка от първия имейл, който ще получите от мен (вижте и в папка спам с подател JulsPsychology).

До нови срещи!

Ваша,

Намерете ме в официалната страница на Juls’ Psychology във Фейсбук. Присъединете се към затворената група Juls Psychology Business Club - мястото, в което ще си говорим за личностно израстване и бизнес развитие. Задавайте своите въпроси - вярвам, че ще намерите своето решение в Juls’ Psychology Business Club


Получавайте най-новото и интересното от света на Juls’ Psychology директно по имейла. Не се притеснявайте, ще бъда дискретна и ще ви изпращам само полезна за вас информация. Очаквайте ме всяка сряда, точно в 10:00 часа с усмивка 🙂

Още по темата

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com