Моят път

За радостта от преподаването – Галина от “Jolly English”

август 14, 2017

Галина Чолакова е на 43 години и е преподавател по английски език на деца и възрастни.  Споделя, че от малка мечтае да бъде учител и да предава любовта си към знанието на децата. Сбъдва тази своя мечта като създава езиков център Jolly English. За професията “учител”, за децата и как се формира детския свят – прочетете Галина, която сбъдва мечти.

Галина:”Това което ме вдъхновява са срещите ми с други учители, с които обменяме идеи и с които заедно се справяме с предизвикателствата пред нас.”

Галина има специален подход към децата и разбира колко различен е светът през техните очи. Нейни клиенти са и пораснали деца със собствен бизнес и кариера. Вижте какво разказва за себе си и професионалния си опит:

Галина: “Сега съм преподавател и мечтата ми е не само децата да заобичат езика и да го говорят с лекота, но и да растат уверени в себе си, вярващи , че могат да постигнат всичко което желаят, да участват в проекти с деца от цял свят,чрез които  да общуват на английски, да намират приятели и да научават много неща за света около тях и за себе си. Ученето да е приключение, което да е забавно и за цял живот. И това се сбъдва, благодарeние на програмите, с които работя и опита, който имам.

Притежавам:

  • международен сертификат за преподаване на английски език CELTA
  • член съм на международната асоциация на преподавателите по английски език IATEFL.
  • Сертификат от СРD College England за успешно завършен курс за Jolly Phonics за преподаване на деца
  • сертификат за преподаване по програмата Genki English
  • сертификат за успешно завършена Genki English Teacher Training Academy  
  • Аз съм и Certified Microsoft Innovative Educator благодарение на участието ми в много международни проекти с моите ученици”
архив Jolly English

архив Jolly English

Галина, какъв е твоят професионален опит, винаги ли си имала собствен бизнес?

От няколко години имам свой собствен бизнес и съм много щастлива.

Спомняш ли си кога и как взе решение да основеш Jolly English?

Когато се уверих, че не мога да приложа идеите, които имах на местата, на които работех. А именно – децата да учат реален, говорим английски, а не учебникарски или само отделни думи и да общуват на английски с деца на тяхната възраст от други страни. За мен ученетo трябва задължително да е забавно, енергично и да доставя удоволствие на децата.

Как се насочи именно към предлагането на този тип услуги/продукти?

Аз обожавам преподаването. Убедена съм също, че когато едно дете е спокойно и щастливо, то може да възприема най-пълноценно.

Моята мисия е да помагам на децата да покажат талантите си, да бъдат уверени, да не се страхуват да грешат и всичко това става докато учим английски.

И също желанието ми е това да стане максимално бързо – докато почнат училище да могат да кажат това, което искат на английски и да могат да четат.

Кои бяха най-трудните ти стъпки в началото?

По отношение на преподаването , всяка трудност с която се сблъсквам за мен е благословия, защото ми помага да постигна мечтата си. Трудности срещнах по скоро в нещата, които не зависят от мен , най-вече свързани с административни спънки, които  ми отнемат време.

Кои са най-големите ти успехи?

Най-големите ми успехи са свързани с проектите, в които участвам с моите ученици, месеца на Супергероя, който става традиция, в който всяко дете показва талантите си и го прави на английски, благодарността на родителите и усмивките на децата. Факта, че децата предпочитат да дойдат на английски вместо да отидат на рожден ден и че помагам на децата да се научат да говорят на английски и да четат още преди да са отишли в първи клас.

Какво е за теб да имаш собствен бизнес?

Свобода

архив Jolly English

архив Jolly English

С какви хора те събра професията “учител”?

В моята работа общувам с много учители от цял свят и това много ме зарежда. Участвам в много Master Mind групи с учители от различни страни, с които не само общуваме ежедневно, но и се срещаме веднъж годишно, за да споделяме опита и проблемите си.

Това е най-добрия начин за мен да израствам в това , което правя. Изключително съм щастлива, че съм част от тези учителски общности.

Какви хора те вдъхновяваха и мотивираха, докато се развиваше и познаваше ли ги лично?

Вдъхновявам се хора,  които са постигнали успехи, в това което правят. Лично за мен , това са Richard Graham, с когото в последствие се  запознах лично и Vishen Lakhiani.

Какви съвети най-често получаваш от околните?

Да продължавам смело напред.

Какви са отношенията ти с клиентите– строго професионални и/или неформални и приятелски?

архив Jolly English

архив Jolly English

С клиентите си се държа приятелски. Всяко семейство, което запише детето си при мен, става част от общността наJolly English, в която всеки се чувства специален и спокоен.

За какво не намираш време в ежедневието си?

За всяко нещо, което ценя и е важно за мен , намирам време.

Какво те кара да отпочинеш?

Най-добре си почивам когато съм навън на някакво красиво и по-усамотено място, с любимата си книга.

Какво те кара да се усмихнеш?

Малките деца.

Каква подкрепа намираш в семейството и близките си?

Изключителна подкрепа намирам в семейството ми. Благодаря от сърце на майка ми и на съпруга ми , за подкрепата, която ми оказаха в първоначалните ми стъпки и която продължават да ми оказват.

архив Jolly English

архив Jolly English

Как се справяш с несигурността и страховете си?

Научих се да преодолявам страховете си чрез действие. Разбрах, че в страховете ми се крие силата ми и винаги когато направя това от което се страхувам, успявам и се чувствам много удовлетворена след това.

Ако можеше да промениш нещо в живота си, какво би било то?

Ако можех, бих живяла в къща с хубав зелен двор, с пианото ми в една от стаите, където да си свиря на воля.

Кои качества и знания усвоих докато развиваше собствен бизнес?

Увереност в собствените ми качества и умения, вяра че всичко е възможно, усъвършенстване на професионалните ми умения.

Какво искаш да се научиш още да правиш?

архив Jolly English

архив Jolly English

Online маркетинг.

Кои качества и умения иска да развиваш в себе си?

public speaking 

Какви качества и познания мислиш, че са жизнено важни за успеха ти?

Непрекъснато професионално и личностно развитие, обучения в областта на преподаването, следене на световните тенденции, добър networking и обмяна на знания и опит с други учители

Какво бихте казала на своите клиенти за себе си?

Аз съм много позитивен, отворен към другите човек, който иска да помогне на децата да растат уверени в себе си и да бъдат щастливи учейки английски.

Кои са трите думи, които те описват като човек и те правят различна в очите на другите?

Положителен, отговорен, спокоен и щастлив човек

Кое е най-ценното, което можеш да дадеш на другите?

Знанията, които съм натрупала  и опита, който имам в преподаването на английски по един по-различен начин

Какво би искала да чуваш всеки ден ако имаше кой да ти го каже?

Благодаря.

*Интервюто е публикувано без реакции.

Ако ви предстои да повишите нивото си по английски, то си струва да разгледате Jolly English

Посетете и официалната страница във Фейсбук. Можете да разгледате и видео-уроците, публикувани в You Tube. Свържете се директно с Галина на имейл  jollyenglish[@]hotmail.com

Промяната сте вие - вашият светоглед ще промени субективната ви реалност. А субективното възприятие е онова, което гради ралността ни такава, каквато всеки от нас я познава.


Всеки внася в бизнеса си нещо, в което вярва силно. Аз вярвам в хората, в доборо в тях, в свръх способността да надскачаш страха си самомнението си. Инвеститор въм в човешки протенциал и бизнес възможности. Вярвам, че сме способни да променяме себе си и реалността си

Избрала съм да служа на науката, като наблюдавам какво се случва и анализирам. На база анализите си извеждам идеализирани форми на поведение, създавам норми от ново поколение за управление на микро и малък бизнес. В света на фриланс номадите и дистанционните услуги, концепцията за бизнес е пластична, а класическите форми на менижмънт и лидерство - отживелица. Учените като мен създават новата реалност, тъй като връщаме знанието на полето на пазара и то не остава скрито някъде в "прашасали" сборници по библиотеките. Блогът Juls’ Psychology е точно такъ хъб на познание, ноу-хау и експерти. Отделяйте време, за да четете по 1 статия на ден.

Всяка статия е своеобразен мини-тренинг, с конкретна цел и измерим очакван краен резултат, отговор на въпроса "как да.." в различен контекст. Самата аз оставам винаги на разположение за въпроси и питания.

Променете живота си, инвестирайте себе си там, където ще бъдете приети, харесвани и обичани такива, каквито сте. И макар да не избираме къде да се родим, избираме своята малка вселена личност по личност, емоция по емоция, всеки ден, с малки стъпки, осъзнато.

Най-важният ресурс за успеха сте вие!

Научете повече как сами да повишите качеството си на живот, разгледайте и другите статии в Juls’ Psychology:

  • В секцията "Бизнес" ще откриете информация как да моделирате бизнеса си.
  • Практични решения за бизнес развитие, които да приложте веднага, ще намерите в раздела "Как да...".
  • Ако темата за личностното развитие ви интересува, то за вас е "Аз обичам себе си".
  • Вдъхновение от други успели български предприемачи ще откриете в "Моят път".

Абонирайте се за седмичния бюлетин наJulsPsychologyи ще получавате последните статии от блога директно на посочен от Вас имейл.

Това е единственото съдържание, което ще получавате от мен, при това дискретно - личното ви пространство е неприкосновено.

Достатъчно е да потвърдите своето желание за абонамент като кликнете върху линка от първия имейл, който ще получите от мен (вижте и в папка спам с подател JulsPsychology).

До нови срещи!

Ваша,

Намерете ме в официалната страница на Juls’ Psychology във Фейсбук. Присъединете се към затворената група Juls Psychology Business Club - мястото, в което ще си говорим за личностно израстване и бизнес развитие. Задавайте своите въпроси - вярвам, че ще намерите своето решение в Juls’ Psychology Business Club


Получавайте най-новото и интересното от света на Juls’ Psychology директно по имейла. Не се притеснявайте, ще бъда дискретна и ще ви изпращам само полезна за вас информация. Очаквайте ме всяка сряда, точно в 10:00 часа с усмивка 🙂

 

Още по темата

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com