Личен Бизнес Тренинг

За циклите, оковите и ученето през целия живот + Личен тренинг “Цели” за 2019

декември 30, 2018
Pixabay

Дали животът ви би бил различен, ако разместите основните понятия, върху които градите представите си? Какво наричате кариера, израстване, развитие? Позиции, заплата, бонусна система? Дипломи и сертификати? Кога сте постигнали достатъчно, за да започнете да живеете и къде е краят на Пътя?

Познавам живи и здрави хора, които съществуват, изпразнени от съдържание, без цел и посока, без да знаят кои са и какво ги прави специални, какво ги прави Личност. Тази статия не е за предимствата и недостатъците на един или друг начин на живот. Тази статия е за генералния житейски път, наречен “учене през целия живот”.

По колко начина умеете да изкарвате пари? 

Pixabay

Pixabay

Ако не можете да съставите списък от много и различни доходоносни дейности, чрез които да си набавяте приходи, тази статия опредлено ще ви помогне.

Идва Нова година, време  е си съставите обичайния списък за 2019. Много обичам да мечтая и планирам. Не, за да го следвам фанатично тоя лист хартия с точки, а защото именно моите срмежливи идеи понякога са нещото, което ме кара да се вдигна от леглото, ако загубя смисъл и посока.

Да си продуктивен и ефективен човек далеч не означава, че можеш да поддържаш непрекъснато ниво на мотивация, да правиш всеки ден едно и също нещо, в продължение на много години, ентусиазирано при това. И кому  нужно цялото това позитивно и енергично вхърляне напред?

Стабилното развитие на Личността е циклично, а не линеарно

Колкото и да обичаш това, което правиш, понякога просто ти писва от него. Защото в някакъв етап просто:

  • вече не те предизвиква;
  • спира да те развива;
  • те поставя в коловоз на мислене, към който се адаптираш;
  • го правиш на автопилот;
  • те изчерпва и го надрастваш.

Причините, поради които започваме дадено начинание, спират да съществуват в етапа, когато вече нямаме нужда от това нещо или то вече не е достатъчно.

Как Не-свободата ражда Свобода, а тя – Не-свобода

Независимо дали имате собствен бизнес, занимавате с бизнес развитие на висока позиция или сте ефективен служител, всички споделяме нещо общо – имаме каериера и това ни прави Не-свободни.

Избирайки си определен кариерен път, собствен бизнес или фирма, сами залагаме основите на бъдещото си развитие. Оформяме профил на длъжността си, ангажиментите към нея, запрятаме ръкави и ставаме експерти. Това ни помага да сме по-добри, по-успешни и по-печеливши.

Но истината е, че и най-големите експерти рано или късно стигат тавана в сектора си и са безсилни. Не могат да надскочат пазарното търсене, нито пазарните цени.

Онова, което до вчера ти е давало свобода, днес те прави роб.

За Спиралата на Фибоначи в Личностното развитие

Pixabay

Pixabay

Вярно е, че има предприемачи, които успяват да програмират личностното си израстване по друг начин и именно затова искам да ви разкажа днес – ученето през целия живот.

И макар да споменах по-горе, че развитието ни е циклично, всъщност от моя гледна точка е по-скоро спираловидно.

Често се намираме на сходно място като изходна точка за развитие, просто на следващо, по-горно ниво.

И всички добре познаваме този модел на спирала на развитие – ученици, гимназисти, бакалаври, магистри, доктори и т.н. Сходно е положението и с кариерното развитие. И да, ако спрем в края на даден цикъл и не прескочим една стъпка напред, оставаме да се въртим в същото ниво.

Обичам паралела със спиралата на Фибоначи, наричана още Логаритмична спирала. Характерното за нея е, че “запазва формата си при увеличаване на размерите си” (източник: Наука Offnews).

Истинската Личност не се променя като същност, ценности, смисъл. Изменя се мащабът на влиянието, което оказва върху околните с всяко следващо ниво, на което се разгръща.

Колкото повече обаяние има дадена личност, толкова повече влияние оказва на обкръжението си.

И под “обаяние” нямам предвид онази харизматичност, с която някои индивид са надарени. Говоря за специалния талант, с който всеки се ражда и който всеки трябва да открие и развие сам, с помощта на околните. Някои са творци, други – мислители, лечители, техничари, аналитици, прагматици, мечтатели, иноватори, скептици.

Как да бъдем непрекъснато развиваща се Личност?

Много е просто – развиваме се непрекъснато.

Живеем във вълшебно време, в което информацията тече буквално през пръстите ни чрез телефоните. И е въпрос на личен избор какво ще е съдържанието, на което обръщаме внимание. Отговорност на всеки индивид е да се превърне в Личност.

Защото Личността не е просто сбор от качества и предпоставки, с които сме се родили.

Личността е съвкупност от ценности, мисли, емоции и поведения, култивирани съзнателно, с години.

И когато си поставяме цели често забравяме, че те работят за нас само когато сме ги съгласували с Личността си, с мислите, чувствата и убежденията си. Ако не вярваме в една цел, няма какво да ѝ вдъхне живот, нямаме гориво, за да я реализираме.

По-лесно е да приемем, че нещо на нас не ни е наред, да си сложим етикет “мързелив”, “неспособен”, “отлагащ”, “несериозен”, “отлагащ”. А ако на вас всичко ви е наред и просто тази цел е била някак… чужда на Личността ви?

Когато не се познавате добре, не вярвате най-вече на себе си оставяте на чужди мнения и мисли да влияят върху собственото ви развитие – подсъзнателно или съвсем съзнателно. Да бъдем доминирани от друга Личност по отношение на собственото си развитие е най-несправедливото нещо, което си причинавяме.

Пътят към Личността + Личен тренинг “Цели” подарък

Ако и вие се опитвате да осмислите живота си по нов начин, поставяйки себе си в центъра на своята система – запишете се за предстоящото събитие в края на януари 2019г.  Предварителната регистрация е задължителна, местата са ограничени.

Само на абонати от списъка ще изпращам имейли с допълнителна информация при изрично отбелязано съгласие.

Записванията за събитието ще текат до 15.01.2019. Повече за събитието ще намерите в официалната му страница във Фейсбук.

Събитието ще е със свободен вход.

Местата са ограничени и можете да заявите желанието си за участие ето тук: Регистрационна форма за събитието на Juls’ Psychology: Умението да бъдеш Личност.

Повече информация за другата кампанията на Juls’ Psychology, която стартира през 2019 ще намерите ето тук: http://julspsychology.com/free-professional-psychological-ebooks/

И както обещах по-горе, ето ви моят подарък:

Личен тренинг “Цели” за 2019 година

Вземете лист хартия и запишете всичко онова, от което тази година се отказахте – съзателно или по принуда. Нещо дребно (като да дочетете онази книга на шкафчето до леглото ви) или нещо наистина голямо (като желаната ексурзия в чужбина).

Нещо, което бяхте планирали да свършите (да промените режима си на сън, хранене и спорт) и се отказахте дори да опитате. Избройте всичко без някакъв особен ред, но като се стараете да е достатъчно ясно, за да можете по-късно да се сетите какво сте имали предвид.

А какво да направите с този списък ще научите през 2019!  Довършете собствения си план за Личностно развитие в продължението на статията “Личен тренинг “Цели” за 2019″.

Светло посрещане на Новата 2019 година! Очаквам ви от другата страна 🙂

Ваша,

Юлика

Промяната сте вие - вашият светоглед ще промени субективната ви реалност. А субективното възприятие е онова, което гради ралността ни такава, каквато всеки от нас я познава.


Всеки внася в бизнеса си нещо, в което вярва силно. Аз вярвам в хората, в доборо в тях, в свръх способността да надскачаш страха си самомнението си. Инвеститор въм в човешки протенциал и бизнес възможности. Вярвам, че сме способни да променяме себе си и реалността си

Избрала съм да служа на науката, като наблюдавам какво се случва и анализирам. На база анализите си извеждам идеализирани форми на поведение, създавам норми от ново поколение за управление на микро и малък бизнес. В света на фриланс номадите и дистанционните услуги, концепцията за бизнес е пластична, а класическите форми на менижмънт и лидерство - отживелица. Учените като мен създават новата реалност, тъй като връщаме знанието на полето на пазара и то не остава скрито някъде в "прашасали" сборници по библиотеките. Блогът Juls’ Psychology е точно такъ хъб на познание, ноу-хау и експерти. Отделяйте време, за да четете по 1 статия на ден.

Всяка статия е своеобразен мини-тренинг, с конкретна цел и измерим очакван краен резултат, отговор на въпроса "как да.." в различен контекст. Самата аз оставам винаги на разположение за въпроси и питания.

Променете живота си, инвестирайте себе си там, където ще бъдете приети, харесвани и обичани такива, каквито сте. И макар да не избираме къде да се родим, избираме своята малка вселена личност по личност, емоция по емоция, всеки ден, с малки стъпки, осъзнато.

Най-важният ресурс за успеха сте вие!

Научете повече как сами да повишите качеството си на живот, разгледайте и другите статии в Juls’ Psychology:

  • В секцията "Бизнес" ще откриете информация как да моделирате бизнеса си.
  • Практични решения за бизнес развитие, които да приложте веднага, ще намерите в раздела "Как да...".
  • Ако темата за личностното развитие ви интересува, то за вас е "Аз обичам себе си".
  • Вдъхновение от други успели български предприемачи ще откриете в "Моят път".

Абонирайте се за седмичния бюлетин наJulsPsychologyи ще получавате последните статии от блога директно на посочен от Вас имейл.

Това е единственото съдържание, което ще получавате от мен, при това дискретно - личното ви пространство е неприкосновено.

Достатъчно е да потвърдите своето желание за абонамент като кликнете върху линка от първия имейл, който ще получите от мен (вижте и в папка спам с подател JulsPsychology).

До нови срещи!

Ваша,

Намерете ме в официалната страница на Juls’ Psychology във Фейсбук. Присъединете се към затворената група Juls Psychology Business Club - мястото, в което ще си говорим за личностно израстване и бизнес развитие. Задавайте своите въпроси - вярвам, че ще намерите своето решение в Juls’ Psychology Business Club


Получавайте най-новото и интересното от света на Juls’ Psychology директно по имейла. Не се притеснявайте, ще бъда дискретна и ще ви изпращам само полезна за вас информация. Очаквайте ме всяка сряда, точно в 10:00 часа с усмивка 🙂

 

Още по темата

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com