Личен Бизнес Тренинг

Личен тренинг “Цели” за 2019

януари 1, 2019
Pixabay

“Нова година – нов късмет!” – казват мъдрите хора и може би са напълно прави. Понякога е просто въпрос на късмет. Но понякога, а по мое мнение – около 90% от случаите, резултатите зависят от усилията ни. И моята работа като личен бизнес треньор и бизнес психолог е да обезпеча тези 90% резултати така, че влиянието на 10-те процента късмет да не разруши света и бизнеса ни.

В края на миналата година ви обещах Личен тренинг “Цели”, който да можете да приложите сами, у дома. И не, няма да ви карам да записвате какво искате да постигнете. Ще ви покажа как работя аз 🙂 Грабвайте химикалките и листите, махнете екраните, завийте се на топло и се пригответе да изключите автопилота си

Стъпка 1: Задача за смели Личности

Запишете всичко онова, от което през 2018 година се отказахте или не успяхте да постигнете – съзателно или по принуда. Нещо дребно (като да дочетете онази книга на шкафчето до леглото ви) или нещо наистина голямо (като желаната ексурзия в чужбина).

Нещо, което бяхте планирали да свършите (да промените режима си на сън, хранене и спорт) и се отказахте дори да опитате. Избройте всичко без някакъв особен ред, но като се стараете да е достатъчно ясно, за да можете по-късно да се сетите какво сте имали предвид.

А какво да направите с този списък ще научите малко по-долу. Засега изключете и този екран и се вглъбете. Няма значение какво ще ви кажа в момента. Сега важното е да запишете онова, от което се отказахте.

Стъпки 2: Анализ на получения списък

Вярвам, че сред вас има много хора, които не смятат, че са се отказали от нищо и че са постигнали всичко. Това е чудесна нагласа и знам, че това съвсем не е вярно. Дори високо ефективните хора, чиито успехи засенчват тези на околните, постигат целите си като нас:

Магията в живота идва с цена.

А когато сме платили цената, значи сме се отказали от друго. Бъдете справедливи със себе си, допишете – от какво се отказахте наистина, плащайки цената, за да постигнете целта си?

Стъпка 3: Вашият Автопилот

Pixabay

Pixabay

Знаете ли защо не реализирахте целите си, от какво се отказахте и защо? И още повече, справедлива ли беше цената, която платихте, за да постигнете дадена цел, отказвайки се от друго? Това “друго” наистина ли е маловажно?

Намирам за тъжно да не знаем какво и защо правим. Както по-горе споменах, високоефективните хора правят изборите си осъзнато и рядко приемат, че не са постигнали целите си и са се отказали. Наясно са с цената и я плащат. Така те знаят защо нещо не се е случило, знаят и от какво са се лишили.

Също така има много хора, които наистина не се замислят какво ги саботира и препъва. Наистина живеят на автопилот и по тази причина се отказват още преди да са започнали. Та, знаете ли защо не успяхте да постигнете целта си, защо се отказахте?

Стъпка 4: Моите Цели – моята Личност

Личността е съвкупност от ценности, мисли, емоции и поведения, култивирани съзнателно, с години.

Опитайте се да осмислите всяка причина от списъка, за да анализирате решенията си, като използвате следните опорни точки:

 • защо се отказахте;
 • какво ви спря;
 • какво не ви достигна;
 • на какъв етап изоставихте идеята;
 • имахте ли нужда от допълнително помощ;
 • имахте ли всички ресурси;
 • заслужаваше ли си усилията;
 • оправдаваше ли вложените ресурси;
 • справедлива ли беше цената, която платихте;
 • имахте ли нужната подкрепа;
 • направи ли ви резултатът по-свободни и независими;
 • повишихте ли след реализирането или нереализирането качеството си наживот.
Pixabay

Pixabay

Всяка една от целите ви има нужда от всички аспекти, за да се случи. Наистина ли мислите, че се проваляте с целите си, защото на вас не ви се получава? Или не се мотивирате добре? или защото все отлагате?

Истината е, че ако има твърде много пропуски и нещата не вървят гладко няма как наистина да се мотивирате сами до безкрай. Защото вие не се проваляте, вие просто се уморявате и се отказвате.

Мога да ви помогна да разберете, че за някои цели наистина имате нужда само от собствените си сили, а за други – от малко помощ. И ако правилно си изградите стратегията за развитие на целите, т.е. обмислите онези 90% резултати, които зависят от вас, ще можете да влияете на 10% Късмет, с който всички съжителстваме.

Независимо дали става дума за вашите лични или бизнес цели, слабостите ви като Личност ще пречат на плановете ви да се реализират.

И ние често не можем да видим сами онова, което не можем да видим.

Всяка промяна в нашия свят започва със способността ни да виждаме първо себе си и призмата, през която пречупваме средата, бизнеса и отношенията си. Грешката в нашия телевизор може да бъде поправена, защото няма непоправими хора и личният бизнес тренинг е само един от инструментите за тази задача. Просто има хора, които избират да се развиват като ефективни и емпатични Личности и такива, които се отказват и заживяват на автопилот.

Хората не се провалят, те просто се отказват

Ако и вие се опитвате да осмислите живота си по нов начин, запишете се за предстоящото събитие в края на януари 2019г.  Предварителната регистрация е задължителна, местата са ограничени.

Само на абонати от списъка ще изпращам имейли с допълнителна информация при изрично отбелязано съгласие.

Записванията за събитието ще текат до 15.01.2019. Цялата информация за провеждане на събитието е публикувана ето тук.

Събитието ще е със свободен вход.

Местата са ограничени и можете да заявите желанието си за участие ето тук: Регистрационна форма за събитието на Juls’ Psychology: Умението да бъдеш Личност.

Събитията, които ще проведа през 2019 година, са част от научно-иследователския ми проект, за който започнах да ви разказвам ето тук: Научни изследвания на Юлика Новкова. 

Повече информация за другата кампания на Juls’ Psychology, която стартира през 2019 г., ще намерите ето тук: https://www.leetchi.com/c/juls-psychology-e-books

Желая ви смел старт на 2019 година, с ясното съзнание, че сте избрали сами накъде да тръгнете. И нека по Пътя си срещнете добри и всеотдайни хора, които да повярват във вас, мечтите и целите ви и да ви подкрепят!

Промяната сте вие - вашият светоглед ще промени субективната ви реалност. А субективното възприятие е онова, което гради ралността ни такава, каквато всеки от нас я познава.


Всеки внася в бизнеса си нещо, в което вярва силно. Аз вярвам в хората, в доборо в тях, в свръх способността да надскачаш страха си самомнението си. Инвеститор въм в човешки протенциал и бизнес възможности. Вярвам, че сме способни да променяме себе си и реалността си

Избрала съм да служа на науката, като наблюдавам какво се случва и анализирам. На база анализите си извеждам идеализирани форми на поведение, създавам норми от ново поколение за управление на микро и малък бизнес. В света на фриланс номадите и дистанционните услуги, концепцията за бизнес е пластична, а класическите форми на менижмънт и лидерство - отживелица. Учените като мен създават новата реалност, тъй като връщаме знанието на полето на пазара и то не остава скрито някъде в "прашасали" сборници по библиотеките. Блогът Juls’ Psychology е точно такъ хъб на познание, ноу-хау и експерти. Отделяйте време, за да четете по 1 статия на ден.

Всяка статия е своеобразен мини-тренинг, с конкретна цел и измерим очакван краен резултат, отговор на въпроса "как да.." в различен контекст. Самата аз оставам винаги на разположение за въпроси и питания.

Променете живота си, инвестирайте себе си там, където ще бъдете приети, харесвани и обичани такива, каквито сте. И макар да не избираме къде да се родим, избираме своята малка вселена личност по личност, емоция по емоция, всеки ден, с малки стъпки, осъзнато.

Най-важният ресурс за успеха сте вие!

Научете повече как сами да повишите качеството си на живот, разгледайте и другите статии в Juls’ Psychology:

 • В секцията "Бизнес" ще откриете информация как да моделирате бизнеса си.
 • Практични решения за бизнес развитие, които да приложте веднага, ще намерите в раздела "Как да...".
 • Ако темата за личностното развитие ви интересува, то за вас е "Аз обичам себе си".
 • Вдъхновение от други успели български предприемачи ще откриете в "Моят път".

Абонирайте се за седмичния бюлетин наJulsPsychologyи ще получавате последните статии от блога директно на посочен от Вас имейл.

Това е единственото съдържание, което ще получавате от мен, при това дискретно - личното ви пространство е неприкосновено.

Достатъчно е да потвърдите своето желание за абонамент като кликнете върху линка от първия имейл, който ще получите от мен (вижте и в папка спам с подател JulsPsychology).

До нови срещи!

Ваша,

Намерете ме в официалната страница на Juls’ Psychology във Фейсбук. Присъединете се към затворената група Juls Psychology Business Club - мястото, в което ще си говорим за личностно израстване и бизнес развитие. Задавайте своите въпроси - вярвам, че ще намерите своето решение в Juls’ Psychology Business Club


Получавайте най-новото и интересното от света на Juls’ Psychology директно по имейла. Не се притеснявайте, ще бъда дискретна и ще ви изпращам само полезна за вас информация. Очаквайте ме всяка сряда, точно в 10:00 часа с усмивка 🙂

Още по темата

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com