Собствен бизнес

Виждат ли ви когато говорите – Pitch Bootcamp Sofia III

ноември 11, 2017

Общуването във всяка своя форма е изкуство. Да знаеш кога да заговориш и кога да замълчиш. Кога да бъдеш откровен или е по-добре да дадеш уклончив отговор. Кога да вложиш емоция или да останеш събран.

Малцина са онези, които се раждат с умението да боравят със словото. За щастие в бизнеса голяма част от комуникацията идва в писмена форма и имаме достатъчно време да помислим на кого, какво и как казваме. Така обезпечаваме едно добро впечатление за себе си. Особено ако това е значим момент от живота ни като началото на кариерното ни развитие.

Колко добри оратори сте проличава веднага, още с първия поглед върху даден професионален профил, портфолио, присъствие в социална медия или сайт. Няма да се спирам подробно на необходимостта от грамостно написани послания.

Ще отбележа, че много хора са склонни дори да не изчетат докрай онова, което създавате със страст, само защото е пълно с натрапливи и недопустими грешки.

Но да се върнем на ораторското умение. Колкото по-добре издържани са текстовете ви по отношение на стил, толкова по-високо мнение си съставя за вас четящият. Необходимо е да вложите време и средства, за да усъвършенствате своите презентационни умения.

Как да се представим в добра светлина когато преживяваме стрес?

Мисля си, че най-стресиращите моменти са онези, когато за първи път ми се случи да застана пред някого с идеята, че ще бъда оценявана. Беше на първото ми интервю за работа.

В годините разбрах, че няма значение колко важна смятам, че е дадена работа за мен, нито колко кандидати има за нея.

Ако съм описала своите качества, знания и уменя по леснодостъпен начин, който създава интегриран образ за мен като професионалист, вероятно съм си осигурила пътя до интервюто за работа.

Заставайки пред интервюиращия осъзнах, че той търси да разбере какъв човек съм. Изисква се смелост да надигнеш воала на личността си пред непознат и да го допуснеш. Вероятно за по-есктравертните натури този процес е по-лесен и плавен. За по-затворените и вглъбени хора живото интервю може да бъде истинско мъчение.

Преживяването на стрес по време на интервю може да замъгли собствената ни представа как ни виждат отсреща.

Ако смятаме, че само защото се притесняваме, ще ни оценяват в негативна светлина, то ще бъдем още по-стресирани и затворени в себе си и действително ще влошим представянето си.

Най-добрият начин да си помогнем е като се доверим на някого, като поговорим с ескперти и получим ефективна обратна връзка. Научете какво да подобрите в представянето си ако искатее да бъдете забелязвани когато говорите.

Намерете хора, които биха отделили от времето си, за да ви видят и чуят.

Да ви помогнат да разберете собствения си страх и да се приемете такива, каквито сте. 

Преди известно време ме поканиха да бъда ментор на специално кариерно събитие – Pitch Bootcamp Sofia II, за което ви разказах в предходна статия, а сега през ноември 2017 се завръщат с ново издание –  Pitch Bootcamp Sofia III.

Идеята на събитието е изключителна: в рамките на два дни участниците успяват да извлекат най-доброто от себе си и да го представят пред успешни личности от бизнеса. По време на Pitch Bootcamp са организирани обучения как се изготвя добро CV, Linkedin профил, как да се държите и представяте на интервю за работа.

Различното тук е, че тренинг елементът е силно застъпен, участниците отработват всички ключови умения под формата на тематични уъркшопи. И най-ценното е срещата с менторите – представители на различни успешни бизнеси, които се запознават лично с участниците.

Имах честта да бъда част от менторския екип в предходното издание и видях как положителната обратна връзка и градивната критика трансформират в рамките на часове неопитни, нахъсани и интелигентни младежи.

Когато един уважаван човек ти каже, че си невероятно талантлив, че имаш страхотен потенциал и трябва да бъдеш само малко по-смел, как би се почувствал? А когато това ти се случи много пъти, в рамките на два дни? Тръгваш си в края с ясната идея, че си се справил добре, че си харесван и имаш талант.

Знаеш и как да усъвършенстваш представянето си така, че да те виждат когато говориш.

Говорейки си с участниците по време на събитието, всички ми казаха едно и също (което е и най-ценното в този формат): положителната обратна връзка и отношение са помогнали за бързото овладяване на напрежението – фокусът е бил върху конретните неща, които да отработят, препоръките. Не са се замисляли толкова над факта дали ще бъдат харесани, след първите срещи вече са знаели, че ги приемат положително.

Така всъщност остава удоволствието от запознаването с нови хора и намаляване на страха, че ще бъдат оценени негативно.

И не е случайно, че именно в подобна атмосфера, много участници са пленили представителите на бизнеса и са получили възможност за кариерно развитие в някои от големите брандове.

За кого е предназначен Pitch Bootcamp?

Ако искате да се научите да пишете добре своите професионално CV и портфолио, но и да го представяте умело пред аудитория, то това събитие определено е за вас! Кариерният форум е прекрасен мост между младежите, търсещи работа и представителите на бизнеса.

Тъй като менторите заемат ръководни позиции в едни от най-успешните български и междундародни брандове, често успяват да намерят подходящи кадри именно тук. Ако проследите фейсбук страницата на събитието, ще видите много отзиви на участници, ментори и обучители.

Pitch Bootcamp е международен проект в сферата на кариерните форуми, постигнал голям успех на Пиринейския полуостров със своите вече над 90 издания.

За 4 години програмата е обвързала над 9000 участници с повече от 1000 компании, създавайки над 2000 работни места в 16 държави.

За първите две издания в България форумът е помогнал на над 100 младежа да намерят своя префесионален път. Оставям ви линкове към видео, в което ще можете да научите повече за самото събитие и да се запознаете с формата  Pitch Bootcamp – Защо да избереш Pitch Bootcamp Sofia и Какво е Pitch Bootcamp.

На 24 и 25 ноември тази година ще се състои третото издание на Pitch Bootcamp Местата са само 100, като повече от половината са разпродадени 2 седмици преди събитието.  Ако искате да бъдете част от този различен кариерен форум, попълнете регистрационната форма ето тук, тъй като се изисква предварително записване.

Щастлива съм, че отново съм поканена да бъда ментор на събитието и знам как предното издание промени моя живот – запозна ме с невероятни хора, част от които и до сега са мои бизнес партньори.

Ще се радвам да дойдете, за да се запознаем и да ми разкажете за себе си! Като личен бизнес терньор ще Ви съдействам да подобрите своето представяне. Заедно с останалите ментори ще ви помогнем да повярвате в себе си, а защо не и да намерите своя нов кариерен път!

Кога, къде и как ще се проведе Pitch Bootcamp?

Как протича събитието: В рамките на два дни участниците ще могат да получат различни знания и умения за това как да подобрят своето представяне. Ден 1 е посветен на учене с гост-лектори. През ден 2 ще се срещнем, за да проверим дали сте успели да усвоите ключовите аспкети, които да ви изстрелят.

Кога: 24-25 Ноември 2017, 08:30 – 19:00;

Къде: Work&Share Sofia, ул Тинтява 15-17;

Регистрация: онлайн записване ето тук.

Очаквам ви с нетърпение!

Промяната сте вие - вашият светоглед ще промени субективната ви реалност. А субективното възприятие е онова, което гради ралността ни такава, каквато всеки от нас я познава.


Всеки внася в бизнеса си нещо, в което вярва силно. Аз вярвам в хората, в доборо в тях, в свръх способността да надскачаш страха си самомнението си. Инвеститор въм в човешки протенциал и бизнес възможности. Вярвам, че сме способни да променяме себе си и реалността си

Избрала съм да служа на науката, като наблюдавам какво се случва и анализирам. На база анализите си извеждам идеализирани форми на поведение, създавам норми от ново поколение за управление на микро и малък бизнес. В света на фриланс номадите и дистанционните услуги, концепцията за бизнес е пластична, а класическите форми на менижмънт и лидерство - отживелица. Учените като мен създават новата реалност, тъй като връщаме знанието на полето на пазара и то не остава скрито някъде в "прашасали" сборници по библиотеките. Блогът Juls’ Psychology е точно такъ хъб на познание, ноу-хау и експерти. Отделяйте време, за да четете по 1 статия на ден.

Всяка статия е своеобразен мини-тренинг, с конкретна цел и измерим очакван краен резултат, отговор на въпроса "как да.." в различен контекст. Самата аз оставам винаги на разположение за въпроси и питания.

Променете живота си, инвестирайте себе си там, където ще бъдете приети, харесвани и обичани такива, каквито сте. И макар да не избираме къде да се родим, избираме своята малка вселена личност по личност, емоция по емоция, всеки ден, с малки стъпки, осъзнато.

Най-важният ресурс за успеха сте вие!

Научете повече как сами да повишите качеството си на живот, разгледайте и другите статии в Juls’ Psychology:

  • В секцията "Бизнес" ще откриете информация как да моделирате бизнеса си.
  • Практични решения за бизнес развитие, които да приложте веднага, ще намерите в раздела "Как да...".
  • Ако темата за личностното развитие ви интересува, то за вас е "Аз обичам себе си".
  • Вдъхновение от други успели български предприемачи ще откриете в "Моят път".

Абонирайте се за седмичния бюлетин наJulsPsychologyи ще получавате последните статии от блога директно на посочен от Вас имейл.

Това е единственото съдържание, което ще получавате от мен, при това дискретно - личното ви пространство е неприкосновено.

Достатъчно е да потвърдите своето желание за абонамент като кликнете върху линка от първия имейл, който ще получите от мен (вижте и в папка спам с подател JulsPsychology).

До нови срещи!

Ваша,

Намерете ме в официалната страница на Juls’ Psychology във Фейсбук. Присъединете се към затворената група Juls Psychology Business Club - мястото, в което ще си говорим за личностно израстване и бизнес развитие. Задавайте своите въпроси - вярвам, че ще намерите своето решение в Juls’ Psychology Business Club


Получавайте най-новото и интересното от света на Juls’ Psychology директно по имейла. Не се притеснявайте, ще бъда дискретна и ще ви изпращам само полезна за вас информация. Очаквайте ме всяка сряда, точно в 10:00 часа с усмивка 🙂

 

 

 

Още по темата

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com