Моят път

За свободата на мислене, творчеството и 3Д оригами – Теодора

август 31, 2017

Теодора Димитрова е на 40 години със средно образование. По професия е бригадир технолог в шевното проиводство. Има свободна практика от близо 3 години, но това не е единствената ѝпрофесия. Мечтае един ден да има собствен бизнес. Попаднах случайно на нейните невероятно красиви и живи произведения на изкуството – 3Д оригами фигурки под бранда Imagirod3. Уверявам ви, нейните творби са далеч по-сложни и майсторски от моите детски хартиени корабчета.

Теодора: “Мотивира ме и ме вдъхновяват  силата, увереността, надеждата”. 

Теодора е от хората, които правят нещо, което обичат, а все още не са превърнали в частен бизнес. Дали ще събере кураж да направи следващата крачка или ще съвместява две професии – вижте какво ще ви ракзаже Теодора за своите 3Д хартиени творби.

Теодора, какъв е твоят професионален опит, винаги ли си искала да бъдеш фрилансър?    

Фрилансърството за мен е свобода.

Свобода на мислене, свобода на творчество.

Имам доста голям опит в това, което правя. То е нещо, с което започнах да се занимавам случайно.

Спомняш ли си кога и как взе решение да започнеш да се занимаваш с оригами? 

Преди 3 години реших да си направя нещо за мен. Една фигурка от хартия – 3д оригами. Започнах малко по малко да усъвършенствам това, което мога и от лесното да преминавам към по-трудното. Направих си страница в интернет с всички продукти, които предлагам. Малко по малко започнах да приемам поръчки, главно чрез приятели, на които съм правила подарък с повод и без повод. Но това, което съм постигнала до момента, не е това което бих искала да съм.

Как се насочи именно към предлагането на този тип продукти?      

Хрумна ми идеята за така нареченото изкуство -“3д оригами“. Харесах това, което направих и реших, че и други хора ще го харесат. Приемам го като

нещо ново, нещо различно, което не може да се намери навсякъде.

Кои бяха най-трудните ти стъпки в началото?    

Най-трудните ми стъпки – да реша какво точно искам. Дали това мое хоби да остане само хоби или да го превърна в собствен бизнес. Бих искала да го превърна в собствен бизнес.

Кои са най-честите проблеми, с които се сблъскваш?   

Тъй като 3д оригами представляват фигурки от хартия, най-често срещаният ми проблем относно тяхната изработка е правилното съчетание на цветовете. Друг проблем, който срещам, е намирането на правилните хора, на които да предложа изработената от мен стока. Защото, за да си човек на изкуството, трябва да си и търпелив и упорит, ако искаш да постигнеш онова, за което се бориш.

Кои са най-големите ти успехи?   

Най-големите ми успехи? Като реализиране, може би все още нямам успех, но се надявам да имам. Успех за мен е, че постигам желания резултат от това, което имам като идея да направя.

Какво е за теб да имаш собствен бизнес?

 Удовлетворение.

С какви хора Ви събра Вашата професия?   Професията ми ме събра с различни хора. Хора с идеи и виждания по-различни от моите. Техните и моите идеи, взети заедно, ми вдъхват още повече енергия и сила.

Какви хора те вдъхновяваха и мотивираха, докато се развиваше и познаваше ли ги лично?   

Вдъхновяват ме хора със свободен дух, с голяма фантазия и въображение. Някой от тях познавам, други – не.

Какви съвети най-често получаваш от околните?  

Съветите които получавам най-често са да не се отказвам и да гледам само напред.

Какви са отношенията ти с клиентите– строго професионални и/или неформални и приятелски?

 По принцип държа на строго професионалните отношения, но понякога се налага и да са малко по-непрофесионални. Това понякога дава по-добър резултат.

На кого предаваш своето ноу-хау?   

За сега на никого, но бих го предала на човек, който цени изкуството и е готов да го развива още и още.

За какво не намираш време в ежедневието си?      

Не бих казала, че не намирам време за нещо което искам. Винаги съчетавам нещата така, че да обърна внимание и на другите си дела.

Какво те кара да отпочинеш?

Докато почивам, аз творя. Независимо дали мислено или на практика.

Една спокойна и тиха разходка сред природата също ме кара да отпочина.

Какво те кара да се усмихнеш?    

Може би нещо дребно, но да е от сърце. Одобрението на семейството ми за всяко едно постигнато нещо или това че близките ми хора винаги ми дават стимул и ме насърчават.

Каква подкрепа намираш в семейството и близките си?

В семейството си намирам най-голямата подкрепа.

Кога беше напът да се откажеш и как се справяш с несигурността и страховете си?

До сега никога не съм била на път да се откажа от фрилансърството, и се надявам никога да не бъда.  Страхове и несигурност винаги има. Може би се справям като сама си давам кураж и съм решена да постигна това, което искам –

 да създам собствем бизнес.

Кои са най-слабите ти страни като личност?

Най-слабата ми страна е доверието, което имам към хората. Това понякога ми играе лоша шега.

Какво ти пречи в работата?    

Може би това че нямам достатъчно време за по-бързото осъществяване на идеите си.

Ако можеше да промениш нещо в живота си, какво би било то?   

 Бих променила това – да работя за себе си, а не за друг.

Кои качества и знания усвои докато се развиваше?     

Бих казала, че съм подобрила някои качества –  например рисуването. Защото за да направя нещо, трябва първо да го нарисувам.

Какво ти даде фрилансърството и какво ти взе?    

Фрилансърството ми даде свобода.

Какво искаш да се научиш още да правиш?

Всичко ново за мен е интересно и колкото повече научавам, толкова по-добре.

Кои качества и умения искаш да развиваш в себе си?    

Искам да вървя все по-нагоре и по-нагоре.

Какви качества и познания мислиш, че са жизнено важни за успеха ти?

Желание, търпение, упоритост.

Какво би казала на своите клиенти за себе си?

Бих предложила всичко, което мога, за да задоволя всяко едно желание на клиентите си.

Кои са трите думи, които те описват като човек и те правят различни в очите на другите?

Доверие, добродушие, темперамент.

Кое е най-ценното, което можеш да дадеш на другите?

Знанията си.

Какво би искала да чуваш всеки ден ако имаше кой да ти го каже?   

Бъди това, кето си. Прави това, което можеш и искаш.

*Интервюто е публикувано без редакции и всички снимки са предоставени от Теодора

Разгледайте всички продукти на Теодора в официалния сайт: http://imagirod3.com. Свържете се с Теодора през страницата в социална мрежа или на имейл tedi.1205[@]mail.bg

Първата крачка винаги е най-страшна, защото след нея като че ли всичко е плащещо и непознато, връщане назад няма. Хората, които са на кръстопътя така и не разбират кога са я направили и са продължили напред. Според някои – след първата продажба. Според други – със самото зараждане на идеята да си имаш нещо свое.

Пътят след това не е лек, не е и за всеки. Пожелавам късмет на Теодора с нейните фантастични 3Д оригами фигурки. Ако и вие се чудите по кой път да поемете – пишете ми! Поговорете с мен. Понякога на човек му е нужно много по-малко, отколкото си мислите, за да се изстреля нагоре!

Промяната сте вие - вашият светоглед ще промени субективната ви реалност. А субективното възприятие е онова, което гради ралността ни такава, каквато всеки от нас я познава.


Всеки внася в бизнеса си нещо, в което вярва силно. Аз вярвам в хората, в доборо в тях, в свръх способността да надскачаш страха си самомнението си. Инвеститор въм в човешки протенциал и бизнес възможности. Вярвам, че сме способни да променяме себе си и реалността си

Избрала съм да служа на науката, като наблюдавам какво се случва и анализирам. На база анализите си извеждам идеализирани форми на поведение, създавам норми от ново поколение за управление на микро и малък бизнес. В света на фриланс номадите и дистанционните услуги, концепцията за бизнес е пластична, а класическите форми на менижмънт и лидерство - отживелица. Учените като мен създават новата реалност, тъй като връщаме знанието на полето на пазара и то не остава скрито някъде в "прашасали" сборници по библиотеките. Блогът Juls’ Psychology е точно такъ хъб на познание, ноу-хау и експерти. Отделяйте време, за да четете по 1 статия на ден.

Всяка статия е своеобразен мини-тренинг, с конкретна цел и измерим очакван краен резултат, отговор на въпроса "как да.." в различен контекст. Самата аз оставам винаги на разположение за въпроси и питания.

Променете живота си, инвестирайте себе си там, където ще бъдете приети, харесвани и обичани такива, каквито сте. И макар да не избираме къде да се родим, избираме своята малка вселена личност по личност, емоция по емоция, всеки ден, с малки стъпки, осъзнато.

Най-важният ресурс за успеха сте вие!

Научете повече как сами да повишите качеството си на живот, разгледайте и другите статии в Juls’ Psychology:

  • В секцията "Бизнес" ще откриете информация как да моделирате бизнеса си.
  • Практични решения за бизнес развитие, които да приложте веднага, ще намерите в раздела "Как да...".
  • Ако темата за личностното развитие ви интересува, то за вас е "Аз обичам себе си".
  • Вдъхновение от други успели български предприемачи ще откриете в "Моят път".

Абонирайте се за седмичния бюлетин наJulsPsychologyи ще получавате последните статии от блога директно на посочен от Вас имейл.

Това е единственото съдържание, което ще получавате от мен, при това дискретно - личното ви пространство е неприкосновено.

Достатъчно е да потвърдите своето желание за абонамент като кликнете върху линка от първия имейл, който ще получите от мен (вижте и в папка спам с подател JulsPsychology).

До нови срещи!

Ваша,

Намерете ме в официалната страница на Juls’ Psychology във Фейсбук. Присъединете се към затворената група Juls Psychology Business Club - мястото, в което ще си говорим за личностно израстване и бизнес развитие. Задавайте своите въпроси - вярвам, че ще намерите своето решение в Juls’ Psychology Business Club


Получавайте най-новото и интересното от света на Juls’ Psychology директно по имейла. Не се притеснявайте, ще бъда дискретна и ще ви изпращам само полезна за вас информация. Очаквайте ме всяка сряда, точно в 10:00 часа с усмивка 🙂

 

 

Още по темата

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com