Личен Бизнес Тренинг

Кой е подходящият за мен тренинг модел?

април 27, 2017
Pixabay

Как да изберете тренинг модел за себе си? Дали онова, което работи при един, ще сработи и при друг? Има ли универслна матрица на успеха?

Успехът е много субективно явление. Вие какво наричате успех? В какво го мерите? Пари, последователи, популярност?

Личният бизнес тренинг е комплексна услуга, съдържащ специфичен модел за решаване на проблем. Основната единица, с която работя, е отделният клиент – той е казусът.

Pixabay

Pixabay

Всеки клиент създава прецедент. Затова и говоря непрекъснато за модели на поведение и не толкова за продукти, които разработвам. Много хора успяват да развиват едновременно и дейността, и себе си без каквито и да било специалисти около себе си. За тях е напълно достатъчно да намират информация и да четат. Juls’ Psychology отчасти е и за тях – да влизат тук и да четат, да учат.

Някои хора предпочитат да инвестират личното си време в това да развиват директно бизнеса си и търсят готови решения от експерт. Нямат време най-често да търсят информация и се учат докато гледат експерта.

И трети, които отделят достатъчно време да се развиват, но бизнесът им е в застой. Някак си с двете дини е трудно, а те рядко са две – имаме и личен живот, и семейства.

Кое е водещото при избор на път за развитие?

И тук мерната единица е самият клиент. Неговото лично желание, наличните ресурси и крайните цели. Какво и защо искате да постигнете, знаете ли как. Преди да инвестирате каквито и да било ресурси в посока собствено или бизнес развитие, първо поговорете със себе си.

Pixabay

Pixabay

Кои сте вие, кое кара вас да се чувствате успели?

Някои хора учат чрез гледане, други чрез личен опит, трети – със слушане, а четвърти – с четене. На вас кое ви допада най-много?

Обичате да четете

Потърсете възможно най-много информация. Работете с факти, които ще ви научават кое как да използвате. После се престрашете да го приложите на практика. Информация има навсякъде, безплатна и стига да можете да си позволите да отлагате във времето, докато се научите – дерзайте! Няма причина да не успеете!

Практика и пак – практика

Ако сте в отбора на “направи си сам“, но нямате време да четете, има и друг път. Потърсете едно-две решения, за които сте лично убедени, че дават резултат. Опитайте се да ги приложите в своя бизнес модел и на принципа проба-грешка бързо ще отсеете кое работи за вас и кое не е толкова подходящо.

Добър слушател

Pixabay

Pixabay

Наскоро дочух една идея – човек трябва да се опита да разкаже на сто души за бизнеса си, за да развие добре начинанието си.  Поговорете с околните – ментори, колеги в бранша, ваши настоящи и потенциални клиенти, приятели.

Просто им разказвайте за плановете си. Отговаряйте на въпросите и провокирайте да ви питат. Разберете какво ви е нужно, за да успеете директно в нишата си. Събирайки знанието и уменията на другите, имате златно съкровище в ръцете си. Слушайте.

Крадете в движение

Свикнали сте да се развивате с динамични темпове и учите буквално от един поглед. Намерете някой, който да ви помогне с решаването на проблемите ви и крадете неговите теоретични знания и практически умения в движение. Както се казва – крадете, не учете занаята. Може дори да почиракувате някъде за малко? Само ще спечелите!

Част от комплексността на личния бизнес тренинг произтича от това, че компетентният треньор успява в рамките на работата си с всеки клиент

да балансира и да му предава знания по онези канали, по които отсрещната страна възприема най-ефективно. 

Pixabay

Pixabay

За многото страни на личния бизнес треньор вече съм разказвала и тук ще отбележа само, че полезният модел в тренинга преплита в себе си всеки от следните аспекти:

 • повишаване на информираността – трупайки знания какво, защо и как, вие бързо и леко ще можете да се справяте с аналагочни ситуации сами;
 • предаване на опит чрез казуси – всяка ситуация може да бъде разглеждана като казус, в който вие да изпробвате различни стратегии за решаване на проблема;
 • решаване на кризи – има ситуации, в които се налага да получите готови решения на момента, а чак след това да се анализира събитието и да си правите изводи;
 • активно изслушване –  чрез имейл или разговор – понякога решението е у вас  и имате нужда от нечие “ДА”, за да продължите напред. А понякога просто имате нужда да формулирате на глас мислите си – става най-лесно, ако говорите с някого.

Какъвто и да е личният ви стил на учене, едно е сигурно – усвояването на нови знания и умения е процес, който протича през целия живот. Непрекъснатото развитие и самоусъвършенстване добавя стойност не само към бизнеса ви, но и към личността ви.

Как предпочитате да учите? Пишете ми!

Научете повече как сами да повишите качеството си на живот, разгледайте и другите статии в Juls’ Psychology:

 • В секцията “Бизнес” ще откриете информация как да моделирате бизнеса си.
 • Практични решения за бизнес развитие, които да приложте веднага, ще намерите в раздела “Как да…“.
 • Ако темата за личностното развитие ви интересува, то за вас е “Аз обичам себе си”.
 • Вдъхновение от други успели български предприемачи ще откриете в “Моят път”.

Най-важният ресурс за успеха на всяко начинание сте вие!

Абонирайте се за седмичния бюлетин на Juls’ Psychology и ще получавате последните статии от блога директно на посочен от Вас имейл. Това е единственото съдържание, което ще получавате от мен, при това дискретно – личното ви пространство е неприкосновено. Достатъчно е да потвърдите своето желание за абонамент като кликнете върху линка от първия имейл, който ще получите от мен.
До нови срещи!

Промяната сте вие - вашият светоглед ще промени субективната ви реалност. А субективното възприятие е онова, което гради ралността ни такава, каквато всеки от нас я познава.


Всеки внася в бизнеса си нещо, в което вярва силно. Аз вярвам в хората, в доборо в тях, в свръх способността да надскачаш страха си самомнението си. Инвеститор въм в човешки протенциал и бизнес възможности. Вярвам, че сме способни да променяме себе си и реалността си

Избрала съм да служа на науката, като наблюдавам какво се случва и анализирам. На база анализите си извеждам идеализирани форми на поведение, създавам норми от ново поколение за управление на микро и малък бизнес. В света на фриланс номадите и дистанционните услуги, концепцията за бизнес е пластична, а класическите форми на менижмънт и лидерство - отживелица. Учените като мен създават новата реалност, тъй като връщаме знанието на полето на пазара и то не остава скрито някъде в "прашасали" сборници по библиотеките. Блогът Juls’ Psychology е точно такъ хъб на познание, ноу-хау и експерти. Отделяйте време, за да четете по 1 статия на ден.

Всяка статия е своеобразен мини-тренинг, с конкретна цел и измерим очакван краен резултат, отговор на въпроса "как да.." в различен контекст. Самата аз оставам винаги на разположение за въпроси и питания.

Променете живота си, инвестирайте себе си там, където ще бъдете приети, харесвани и обичани такива, каквито сте. И макар да не избираме къде да се родим, избираме своята малка вселена личност по личност, емоция по емоция, всеки ден, с малки стъпки, осъзнато.

Най-важният ресурс за успеха сте вие!

Научете повече как сами да повишите качеството си на живот, разгледайте и другите статии в Juls’ Psychology:

 • В секцията "Бизнес" ще откриете информация как да моделирате бизнеса си.
 • Практични решения за бизнес развитие, които да приложте веднага, ще намерите в раздела "Как да...".
 • Ако темата за личностното развитие ви интересува, то за вас е "Аз обичам себе си".
 • Вдъхновение от други успели български предприемачи ще откриете в "Моят път".

Абонирайте се за седмичния бюлетин наJulsPsychologyи ще получавате последните статии от блога директно на посочен от Вас имейл.

Това е единственото съдържание, което ще получавате от мен, при това дискретно - личното ви пространство е неприкосновено.

Достатъчно е да потвърдите своето желание за абонамент като кликнете върху линка от първия имейл, който ще получите от мен (вижте и в папка спам с подател JulsPsychology).

До нови срещи!

Ваша,

Намерете ме в официалната страница на Juls’ Psychology във Фейсбук. Присъединете се към затворената група Juls Psychology Business Club - мястото, в което ще си говорим за личностно израстване и бизнес развитие. Задавайте своите въпроси - вярвам, че ще намерите своето решение в Juls’ Psychology Business Club


Получавайте най-новото и интересното от света на Juls’ Psychology директно по имейла. Не се притеснявайте, ще бъда дискретна и ще ви изпращам само полезна за вас информация. Очаквайте ме всяка сряда, точно в 10:00 часа с усмивка 🙂

Още по темата

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com