В подкрепа на... Книги

Кампания за дигитална библиотека с безплатна литература за Бизнес и Личностно развитие на български език

Както ви бях разказала наскоро, Juls’ Psychology е място за професионална психологическа литература на тема личностно и бизнес развитие. Когато започнах, си поставих за цел да направя тази материя понятна и лесно разбираема за по-широката публика.

За 3 години тази цел вече е постигната, което води до нещо по-голямо от мен и труда ми – да направя познанието общодостъпно в истинския смисъл, да бъде наистина за всеки. Днес задачата ми е по-сложна: как това съдържание да достига до за вас по всяко време, да е приятно за четене, да е достъпно от всякакви устройства и за всякакви човешки потребности.

Какво постигнах  сама разказах в предходен материал. За мен съществуването на Juls’ Psychology е лична мисия, защото тук четат хора с всякакви потребности, с различни въпроси и нужди. И за да изпълня новата си цел за библиотека вече имам нужда от външна помощ.

Какво ни очаква през 2019 г?

Juls’ Pychology ще продължи да бъде блог за личностно и бизнес развитие, който ще списвам с обич и грижа и занапред. И заедно с това платформата

Ще еволюира в дигитална Библиотека за безплатна литература за Бизнес и Личностно развитие на български език с електронни и аудио книги.

През 2019 статиите в блога трябва да бъдат:

 1. Коригирани и редактирани там, където е нужно;
 2. Допълнени и доразвити спрямо най-четените теми в блога;
 3. Съдържанието да бъде обединено тематично в отделни книги;
 4. Материалите да бъдат редактирани и технически оформени;
 5. Поместени във формати за електронни устройства и превръщането им в дигитални книги;
 6. Запис на книгите в дигитални, аудио формати;
 7. Доразвиване на самата платформа, дизайн, оптимизация;
 8. Дизайн на корици с цел разпознаваемост и някаква естетика при излагането им в нова платформа за електронно съдържание;

Нито една книга на български език няма да се продава, а ще бъде предоставен достъп за безплатно сваляне – както е и досега.

Създадена от българи, за българите и техните семейства у нас и в чужбина. Нещо, което ще можете да съхраните в електронните си библиотеки за себе си и своите деца завинаги.

Аудио книги, които да бъдат слушани от онези, които имат нужда или предпочитат този стил на възприятия – защото имат проблеми със зрението или затруднения да четат (като мен като дете), защото слушат у дома докато отглеждат децата си или се грижат за близките си.

Ако сами не съхраним познанието и езика си, няма кой да го свърши. У нас се прави много стойностна дейност в полза на обществото и няма достатъчно гласност. И е вярно, че всеки помага с каквото успява!

Какво имаме дотук за Успеха на идеята

Имам невероятните експерти, с които да развия тази своя идея, малко по малко вече работим. С помощта на приятели, блогът си има собствени дизайни, оптимизиран е за търсачките и редовно поддържан, за да е естетически, бърз и удобен за ползване през всякакви устройства.

Както повечето от вас знаят, в последните 2 години почти всички разработки са директен отговор на ваши питания, т.е. стремя се да създавам култура на полезност в Juls’ Psychology.

От какво още се нуждаем

Сумата, от която ще се нуждаем, за да осъществим този проект, е най-малко 5 000 лв и с цел по-лесно разпространение, създадохме събитие за набиране на средства в друга платформа, ето линк към кампанията за набиране на средства. 

Това е онлайн Библиотека и сега, със свободен достъп – просто е неудобна, защото е само онлайн и не можете да четете на по-щадящи устройства от светещи екрани. И е много, много недостъпна за цели групи аудитории. Самият факт, че четем през работното си устройство, ни напряга и трудно преодоляваме импулса да проверим известията от апликациите.

Познанието съществува, за да бъде споделяно!

На кого още ще бъде полезна нашата Психологическа безплатна онлайн библиотека?

 • На всички, които по една или друга причина, не могат да разчитат на зрителните си възприятия, за да се обучават;
 • На всички, които искат да се развиват, а не могат да отделят всеки месец средства за абонаменти към платените онлайн източници;
 • На всички, които се опитват да се развиват като личности и търсят КАК да имат по-добър живот и взаимоотношения;
 • На всички, които се интересуват от научна литература и професионални разработки на български;
 • На Личностите, които се стремят да развиват и управляват собствен бизнес или свободна професия;
 • На всички, които балансират между работа, дом и деца;
 • На всички, които се борят със страхове, несигурност, лоша самооценка, ниска мотивация и нефункционални емоции.

Знанието съществува, за да бъде споделяно!

Как да ни помогнете и вие?

Благодаря ви сърдечно, че се включвате и разпространявате линка и кампанията сред своите близки, колеги и бизнес партньори!

Можете да помогнете на първата българска безплатна библиотека за специализирано психологическо познание в областта на личностното и бизнес развитие по няколко начина:

 • с нематериални ресурси за изграждане на платформата и създаване на самите книги от настоящите и бъдещи статии;
 • с осигуряване на средства за заплащане на труда на експертите, чието ноу-хау ни е нужно;
 • с активно разпространение на кампанията и привличане на съмишленици;
 • с предложения как да достигнем до повече хора без да инвестираме за реклама;
 • с подкрепа за привличане на други Личности, които знаете, че могат някак да помогнат;
 • със споделяне във вашите платформи – социални мрежи, професионални страници и сайтове.

Казано с други думи, проектът доказа, че за съществуването му са нужни внимание и грижи, а не толкова пари. И ако разполагате с време и желание, заповядайте в екипа на Juls’ Psychology, за да довършим започнатото. Вярвам, че самата аз мога да ви бъда полезна по много и различни начини в личен и бизнес план.

Мястото на преподавателите не е само в университетските зали, а в домовете и сърцата на хората!

Ето отново линка към кампанията за набиране на средства. Самата аз оставам на разположение за всички идеи, въпроси и предложения, които ви хрумнаха, докато четете!

И за финал, наистина се надявам да успеем с общи усилия да подобрим блога. Ако сте тук и четете знаете, че има други, които нямат равен шанс и не могат да ме чуят, защото… не ме чуват.

Елате и на публичната ми ликция на тема “Умението да бъдеш Личност“. Събитието е със свободен вход и предварителна регистрация, ето формата за записване.

Цялата информация за събитието ще намерите и в официалната страница във фейсбук. Елате да се запознаем, ще ви разкажа повече за кампанията за библиотеката. Изпращайте ми своите въпроси, на които искате да ви отговоря лично, във формата за събитието “Умението да бъдеш Личност”.

Благодаря ви, че ви има!

С обич,

You Might Also Like