Моят път

“Хората са най-големият актив на всяка организация” – Михаела Георгиева

Mihaela Georgieva

Днес в “Моят път” гостува Михаела Георгиева, основател на Leaders.bg. Михаела се занимава с кариерно консултиране и провеждане на обучения и развитие на човешкия ресурс. Има повече от 12 години опит в работата с хора, управление и изграждане на екипи. В корпоративния свят е заемала лидерски позиции и е участвала в много проекти, свързани с развитие на човешкия потенциал.

Споделя, че самостоятелният ѝ опит в сферата на кариерното консултиране и провеждане на обучения е от началото на 2018-та година. Михаела води обучения по лидерство, ръководене на промяна, управление на конфликти в Leaders.bg. Ако работата с хора ви е по сърце, то личната история на Михаела определено ще ви вдъхнови! Приятно четене!

Михаела: “Вярвам, че хората са най-големият актив на всяка организация. Ако се развие правилно, могат да се постигнат чудеса отвъд очакванията”.

Михаела, спомняте ли си кога и как взехте решение да започнете самостоятелна кариера? 

Михаела Георгиева

Михаела Георгиева

Взех решение да започна самостоятелна кариера в момента, в който детето ми стана достатъчно голямо, за да мога аз да се посветя на работата си. Избрах да работя това, което е призванието ми и където е страстта ми – а именно да помагам на хората, с които работя, да избират професия, която им носи удовлетворение и да развиват лидерския си потенциал.

Как се насочихте именно към предлагането на този тип услуги?

След като бях решила да работя това, което ми се отдава най-добре, а именно да развивам хората и да им помагам да избират правилната за тях работа, реших, че в това и ще се специализирам. Изкарах сертифицирано обучение за кариерно консултиране и стартирах свободната си практика.

Кои бяха най-трудните Ви стъпки в началото?

Истината е, че началото беше най-трудно, като всяко ново нещо, което се изгражда от нулата.

Разбрах, че всичко е изцяло в мои ръце и е нужно да инвестирам време и енергия в кариерата си, за да я изградя по правилния начин.

Най-трудните стъпки в началото бяха да проявя търпение и да не се отказвам. Да изчакам, докато това, в което съм инвестирала, започне да дава резултати. Да изградя име и репутация, които да отговарят на ценностите ми. Всяко забавяне в началото ме учеше на постоянство и да приемам отказите и забавянията не като провал, а като пренасочване.

Кои са най-големите Ви успехи?

Михаела Георгиева

Михаела Георгиева

Най-големият ми успех е моята лична трансформация. Да се превърна в жената, която съм искала да бъда. Да се изправя срещу съмненията и страховете си и да се осмеля да тръгна по пътя на мечтите си. Да се заявя смело.

Обичам да гледам как хората, с които работя, успяват да сбъдват мечтите си, да променят професионалния и личния си живот. Успехите на моите клиенти и промяната, която постигат за себе си, са моята реална обратна връзка.

Това е истинският успех – да намираме смисъл и удовлетворение в това, което правим. Да създаваме живот по нашите критерии. Да оставяме след себе си наследство чрез работата си и чрез делата си. Да променяме, да подобряваме, да вдъхновяваме.

Какво е за Вас да имате собствен бизнес? 

Отговорност

С какви хора Ви събра Вашата професия? 

Професията ми ме събра с уникални личности. С много различни хора с мечти и с желание да бъдат част от промяната. Учители, ученици, предприемачи, творци, хора с мечти и воля да направят нещо смислено в кариерата и живота си. Работя с хора от много сфери на бизнеса и имам удоволствието да познавам будни хора от всички възрасти, образование и вярвания. 

На кого предавате своето ноу-хау? 

На всички, с които обменям опит и информация. Семейство, клиенти, партньори, всички, до които достигат моите идеи и методи. Аз винаги комуникирам през това, в което вярвам и се стремя посланията ми да са автентични и моят индивидуален почерк да е във всяко нещо, с което се занимавам.

За какво не намирате време в ежедневието си? 

Михаела Георгиева

Михаела Георгиева

Не отделям много време за маловажни неща. Стремя се да приоритизирам добре и да инвестирам време и енергия във важните за мен дейности, които водят до израстване – моето и на бизнеса ми. Избирам къде влагам времето и енергията си внимателно и се грижа за това да съм в добра форма, за да мога да бъда максимално полезна на себе си и на хората, с които работя.

Какво ви кара да отпочинете? 

Няколко пъти в живота си съм била в състояние на пълно изтощение и разбрах важността да поставям себе си и нуждите си на първо място. За мен това е здравословно.

Четенето на книги, слушането на музика, времето, прекарано с любимите ми хора. Медитация и активна почивка, далеч от мобилните устройства. Няколко дни, прекарани на тихо и спокойно място. Това е ценното за мен и това ме кара да отпочина и да се заредя.

Какво ви кара да се усмихнете? 

Всичко може да ме накара да се усмихна. Шегите на сина ми, историите на любимия ми човек, обичам и да се усмихвам на себе си. Гледам да не се вземам прекалено на сериозно и винаги да намирам причина да съм в добро настроение.

Каква подкрепа намирате в семейството и близките си?

Благословена съм да имам до себе си изключителен мъж, който ме подкрепя. Имам разбирането на най-близките и важни хора до мен. За мен това е изключително ценно.

Как се справяте с несигурността и страховете си? 

Не винаги се справям с тях.

Често правя нови неща, въпреки страховете си.

Просто си ги вземам с мен и действам, докато забравя, че ме е страх.

Михаела Георгиева

Михаела Георгиева

Ако можете да промените нещо в живота си, какво би било то? 

Доволна съм от това, което е в живота ми сега. 

Какво искате да се научите още да правите? 

Това, върху което работя в момента, е създаване на видео съдържание. Там развивам нови умения и техники за презентиране пред камера. 

Какви качества и познания мислите, че са жизнено важни за успеха Ви?

Талантът ми да работя с хора, интуиция, проницателност, воля, дисциплина, инвестирани хиляди часове в учене на нови умения и техники. Огромна част от успеха си дължа на постоянството си и това, че силно вярвам в себе си и в това, което правя.

Стремя се всичко, което излиза от мен като услуга и съдържание, да е автентично и да отговаря на ценностите ми и моите вярвания. Убедена съм, че няма нищо невъзможно. В абсолютно всяка ситуация търся да извлека мъдрост и да интегрирам опита си и наученото, за да подобрявам услугите си.

Михаела Георгиева

Михаела Георгиева

Благодарна съм и за подкрепата на любимите ми хора, това прави всички изпитания по пътя в пъти по-лесни.

Кои са трите думи, които Ви описват като човек и Ви правят различни в очите на другите? 

Индивидуалност, проницателност, трансформация

Кое е най-ценното, което можете да дадете на другите?

Помагам на хората да виждат по-лесно решенията за проблемите, които ги вълнуват и да трансформират ограниченията във възможности.

Давам им друга гледна точка и ги подкрепям да намерят начини да осъществяват мечтите и намеренията си.

Къде и как да Ви намерят?

Leaders.bg

Благодаря Ви за отделеното време и успех!

*Интервюто е публикувано без редакция, а снимките от личния архив са предоставени от Михаела Георгиева

Радвам се когато успявам да помогна на хората да надникнат в себе си, да се видят през други очи и да оценят себе си, пътя си и своите постижения.

Всяка жена се стреми да балансира между различните аспекти на личността си, всевъзможните си роли и собствените си мечти. Надявам се вдъхновението на Михаела и радостта от това да бъде свободна и независима да зареди и вас. Поискайте да бъдете повече!

Най-хубавото нещо на психологията е, че приляга естествено на всички и макар да сме различни, си приличаме по това как израстваме и се развиваме. Моята формула за действено начало?

Променяйте. Адаптирайте. Еволюирайте.

Още вдъхновяващи истории за личен избор, успех и свръхсила разказах в “Пътят на успелите“.

Най-важният ресурс за своя успех си ТИ!

 

 

You Might Also Like