Лесно е да споделиш към какво се стремиш!

Здравей, 

Радвам се, че пътищата ни се преплитат – твоята история е важна за мен!
 #ТиИмашЗначение.


Промени КАК възприемаш личността си и отдавай стойност без да губиш усещането за себе си

Лесно е да ми разкажеш през какво преминаваш, следвай стъпките:

1. Запиши мислите си

Няма “правилен” начин да разкажеш нещата от живота си – подходи спонтанно и запиши свободно мислите си. През какви трудности минаваш в личен, семеен или професионален план?


2.  Виж кога си свободен/а

Ако имаш някакви предпочитания за точни дата/час за среща ми пиши – ще се постарая да съдействам. Не се притеснявай ако живееш в друга времева зона, начин винаги се намира!


3. Изпрати историята си

Използвай формата за контакт по-долу, за да изпратиш съобщението си. Можеш да избереш и някой от структурираните въпросници по-долу, за да видим заедно твоето “тук и сега”. Проверявай пощата си за моя отговор (виж и папка “СПАМ”). Всичко изглежда различно, когато го напишем и видим, нали?


4. Насрочване и провеждане на онлайн среща

Ще обсъдим ситуацията около теб и ще открием как можем да подобрим нещата. Не винаги има лесен изход, заедно ще търсим решения и други перспективи. Заедно ще работим в посока яснота, последователност и ще прилагаме инструменти за приемане и промяна.


5. Открий своята тема

Ако имаш нужда от вдъхновение за какво да си говорим, последвай линка и открий как мога да ти бъда полезна. Не се притеснявай да ми пишеш дори, когато нямаш яснота какво точно НЕ е ОК, ще потърсим други перспективи.

Просто последвай интуицията си и сподели, #заедно ще избистрим нещата!


Как ще протече срещата ни онлайн?

Обичам да помагам на хората да връщат контрола в живота си, а за тази цел е нужно да усещат, че взимат решенията сами и носят отговорност за изборите си. Иначе рискуваме отново да попаднат в капана на свръх анализа, липсата на ясно и смислено решение и множеството трудни емоции, в който се въртят.

Ето какво мога да ти предложа, за да ти помогна да намериш верния отговор в себе си:

 1. Помисли и запиши нещата, от които искаш да се откажеш и с които не искаш да се примириш;
 2. Помисли за онова, което можеш да приемеш и разбираш, че няма да се промени;
 3. Помисли за всичко, към което се стремиш и което зависи от теб.

Ще се опитаме да открием какво те спира и саботира и защо не си там, където искаш, в личен или кариерен план. Казват, че споделеното бреме е половин бреме – не е нужно да минаваш през тежките си мигове с усещането, че си сам/а.

Всяка среща продължава от 60 до 90 минути, в зависимост от твоите нужди. Заедно създаваме тихо пространство, в което да чуеш себе си, собствените си мисли и емоции. За някои планове на работа съм предвидила допълнително инструменти, литература и упражнения за самостоятелна работа, както и обобщение на разговора ни, които получаваш директно по имейл след сесията. Така по време на срещата ще се фокусираш максимално върху себе си и процеса и се надявам да извлечеш най-много полза от вложените време, усилия и пари, знам колко е ценно това за теб!

Не се отказвай от себе си, промени мисленето за себе си и нещата от живота!


Как мога да те подкрепя в търсенето на оптимално решение?

Еднократно или дългосрочно сътрудничество?

Понякога дори една сесия е достатъчна, за да продължиш с повече яснота и разбиране. Ако искаш по-структуриран подход, помисли как си представяш нещата и ще ги обсъдим заедно. Намери най-комфортното за теб решение по отношение на твоите лични цели, финанси, време и готовност за промяна. Изпрати ми своето запитване и ще ти върна предложения как да си  организираш бюджета и времето за срещи, за да решиш дали подходът ти допада. Не се притеснявай, ще отговоря на всичките ти въпроси – понякога наистина  не съм най-подходящият инструмент и ще се радвам да съдействам да намериш нужното решение.

Личен или професионален въпрос?

Нека това, че съм бизнес психолог да не те подвежда – индивидуалната психологическа работа в посока психично здраве и превенция НЕ се ограничава или изчерпва само с професионалния ни Аз. Вече над 15г. помагам на хората да подобрят връзката със себе си, да се мотивират да намират път, смисъл и баланс. Дейността ни е личната ми страст, но тя се появява естествено от желанието ни да бъдем, можем и творим тогава, когато нашите чувства, мисли и действия са синхронизирани и отразяващи нашата есенция като същност и ценност.

Онлайн консултирането качествено ли е?

При всяка комуникация понякога се губи информация, защото хората не сме съвършени и възприятията ни не са съвсем точно отразяващи реалността. Когато знаем това, ние полагаме усилия да виждаме хората около себе си и да демонстрираме активно слушане, чуване, вникване.

В общуването онлайн не се губи цялата информация от невербалното, от тишината, от липсващите думи. Това са важните неща от психологическа гледна точка по време на консултиране – какво НЕ изразяваме с думи, но предаваме с тялото си. Губим най-често видимост за долната част на тялото и несъзнателните движения с крака и торс. Експертите имаме представа и можем да правим относително точни допускания и тук на база останалите аспекти на комуникацията.

Гласът, тонът, лицевите изражения, ръцете – те продължават да присъстват и онлайн, да тежат и говорят заедно и вместо нас. В този смисъл – макар и да има специфики на работата онлайн, ние успяваме да създадем доверена, спонтанна и двупосочна комуникация, която обхваща и невербалното, и вербалното, и паравербалното общуване.

Тъй като не се занимаваме с човешки травми и това НЕ Е терапевтична практика, обикновено човек добре осъзнава какво му тежи, какво и как иска да промени. Сякаш се нуждае от потвърждение, че има това право, че нищо не му е чупено, че е цял и завършен, макар и объркан. Личността има нужда от свобода, познания, инструменти и време.

Инструменти, подходи, информация и стратегии

Персонализираната работа изисква да анализираме кои сме ние като хора, какво ни прави специални и различни, какво работи или НЕ работи дългосрочно за нас, къде искаме да отидем, защо не сме там и най-важното – КАК искаме да стигнем там. Работата върху осъзнаването ни тук и сега, върху уменията за преживяване на реалността са ключови, когато планираме бъдещето си. Не предлагам универсални решения, защото знам, че няма да работят така, както имаш нужда! Ако искаш да опиташ самостоятелно – влез в секцията Juls’ Psychologyа и разгледай над 300 професионални статии по различни теми! Ако искаш да си спестиш малко време и да опознаеш себе си по по-ясен и структуриран начин – пиши ми!

Това НЕ е твоят подход?

Знам, че понякога не мога да съм ти полезна, колкото и да харесваш онова, което правя – ще ти дам знак, ако имаме разминаване . Чувстваш, че моят фокус на работа не е точно това, което искаш тук и сега? Не съществува перфектно решение и е нормално ако не си “пасваме”. Не се притеснявай, пиши ми – работя в мрежа с прекрасни експерти и ще намерим подходящата за твоя случай подкрепа!


Защо не постигам целите си и не променям нещата, които искам?

Мисля си, че това е един от най-често задаваните въпроси! Ако имаш нужда от още информация относно консултативния процес – как протича, какво представлява и как да си запазиш час за консултация – изтегли файла с инструкции и прочети в удобен за теб момент. Очаквам те!

нека ти помогнем да се развиваш успешно в личен и бизнес план

Живот се живее всякак, нека твоят свят принадлежи изключително на теб!

Променяй. Адаптирай. Еволюирай.


Изпрати ми своята история ето тук:

  Име

  Email

  Тема

  Сподели с мен:


  Юлика Новкова онлайн личен и бизнес психолог  Най-важният ресурс за своя успех си ТИ!