InnovaCeption: Мисли като Създател [Как да си върнем смисъла чрез иновативност и креативност]

InnovaCeption мисли като създател

Да бъдеш иновативен и креативен е най-ценното човешко умение

Отвореността към новото и непознатото е адаптивно човешко умение в личен и бизнес план, тъй като самата промяна е най-естественото ни състояние. Когато искаме да направим крачка напред в живота, кариерата или бизнеса , понякога се сблъскваме със своите хаотични емоции, трудни мисли, самонараняващи навици, чужди негативни оценки и лични страхове. В резултат бързо губим мотивация и желание да продължим да се променяме и развиваме. Усещаме, че се сме в застой и живеем на автопилот.

Да загубим смисъл от себе си е като да спре дишането ни за дълго, оставяйки ни пусти, празни и сами.

Загубата на смисъл в себе си и труда понякога е цената, която заплащаме, за да започнем отначало и да се свържем със себе си отново. Невинаги знаем къде сме, какво сме и откъде имаме нужда да започнем промяната. Понякога този миг трае вечност, подреждайки дните ни монотонни и глухи. Готови ли сме да се откажем от вътрешните си желания, копнежи и цели? Наистина ли искаме да се предадем без да се опитаме още веднъж да подредим вътрешния си свят?


InnovaCeption намери своя смисъл

 


Знам, че отнема време човек да се събере и да се почувства отново добре в кожата си. Имаме нужда от презареждане, за да се върнем към важните си роли и да открием нови значими свои проявления. През последните 10 години помагам на хората на кръстопът да преоткрият себе си чрез идеите си, мислите и желанията, труда и бизнеса си.

Създавам научни психологически тренинги за личностно и професионално развитие, с които заедно отново да намираме своя смисъл и път в живота. Най-вълнуващият начин за мен си остава да се трансформираме посредством креативност и иновативност, защото този избор носи толкова светлина, надежда, доверие, прошка и вътрешна свобода.


«Не се отказвай от живота си, промени начина, по който мислиш за проблемите си – кандидатствай за InnovaCeption »


InnovaCeption start

Kачествената промяна изисква да имаме конкретна цел, стратегия и контекст, за да бъдем своя нова и креативна версия. И това е процес, за който ни трябва търпение и нов начин на мислене. Работя с хора, които имат страхотни идеи, но с времето загубват инерция и дисциплина, защото мислят по начин, който ги ограничава.

Виждайки крайните резултати, които често не ги удовлетворяват, се чувстват неудовлетворени от себе си. Хората спират, не защото се провалят, а защото системно губят доверие в себе си, уменията и знанията си. След всяко разочарование остават с усещането за загубено време, усилия и енергия. С времето спират да правят нещата, които ги вълнуват. Усещат, че са се провалили и започват да мислят, че няма смисъл да опитват повече.


Хората не се провалят в начинанията си, те просто се уморяват и спират.

 

Какво ни пречи да си върнем иновативно-креативния заряд?

В своето научно изследване успях да проследя онези личностни черти, присъщи на синергичните лидери, които оказват най-силно влияние върху техните иновативни нагласи и поведение (цялото изследване разгледай тук). Установих, че съществуват личностни черти, които влияят негативно върху способността ни да създаваме и иновираме:

 1. Липса на любопитство;
 2. Ригидност;
 3. Инертност;
 4. Тревожност;
 5. Страх от провал;
 6. Страх от непознатото и новото;
 7. Усещане за загуба на контрол;
 8. Социална самоизолация;

InnovaCeption 7 ключови черти

 

Ако променим мисленето за мисленето си, ще започнем да наблюдаваме промени и в начина, по който тълкуваме света и събитията в него. Ще променим чувствата, които обстоятелствата пораждат. Ще изградим нови реакции и ще изменим нефункционалните си навици, като се учим да

 • толерираме новото и непознатото;
 • започваме отначало отново и отново;
 • правим крачка напред без страх и разочарование в себе си;
 • умеем да запазваме самообладание в трудните мигове;
 • не губим смисъла от съществуването и труда си в трудните моменти.

 

Да бъдеш Създаващ човек днес е по-сложно от всякога – твърде сензорно претоварени сме, за да отдаваме с лекота покой на изтощеното си съзнание. Така да бъдеш продуктивен, креативен и иновативен сякаш става по-изморително. Забравяме хобитата си, изоставяме начинанията си, прекъсваме тренировките и режимите си и потъваме в усещане за безсилие и монотонност.

Защо избираме да живеем безцелно на автопилот, изоставяйки мечтите си?

 


Прави нещата, които обичаш, с InnovaCeption

Когато търсим смисъл от себе си, най-хубавият начин е да го преоткрием през нещата, които обичаме да правим и в които имаме талант. Да бъдеш полезен на друг с уменията и познанията си е истински дълбок начин да повярваш в себе си и да бъдеш свързан с околните.

InnovaCeption си ти

 

InnovaCeption е модел за личностна трансформация посредством иновативност и креативност, чрез който преминаваме плавно и насочено през 7 етапа на личностна трансформация. Достатъчни са само 7 седмици, за да се научим да мислим за себе си по различен и начин и да променим нагласата си в посока креативно-иновативно съзидание. Останалото е практика и самодисциплина.

Създадох подхода си за промяна на възприятията чрез иновативно-креативно майндфул мислене за “тук и сега” след 10 години работа с бизнес лидери, предприемачи, фрийлансъри, организации и техните екипи. Целият теоретико-емпиричен мета-когнитивен модел за личностна промяна чрез иновативност и креативност публикувах тук.

InnovaCeption защо не създаваме

 


Ако отговориш на 3 или повече твърения с “ДА”, може би наистина има как да ти помогна чрез InnovaCeption:


 • Изпитвам психическа преумора и загуба на усещане за цялост;
 • Усещам мисловна претовареност и загуба на цел, смисъл и посока;
 • Под стрес и непрекъснато напрежение съм;
 • Усещам тревожност, страхове и влошено психично благополучие;
 • Изпитвам смесени чувства и натрупани разочарования от себе си;
 • Не изпитвам удоволствие от “тук и сега”;
 • Понякога имам прекомерна претовареност с мисли и страхове за бъдещето;
 • Имам ниска продуктивност и безкрайни списъци със задачи;
 • Имам ниска ефективност и неудовлетворяващи резултати;
 • Изпитвам пасивност, отлагане и липса на дисциплина;
 • Имам загуба на мотивация и желание за действие; 
 • Имам загуба на отношения със значими хора;
 • Имам загуба на личен смисъл и апатия;
 • Имам влошено на качеството на живот;
 • Опитвам се да се почувствам добре в кожата си;
 • Чувствам се уморен/а от непрекъснатите промени и се страхувам от грешки;
 • Усещам, че вече не правя смислените неща, които обичах преди със същата страст;
 • Имам нужда от нещо различно и “ново” и имам желание за промяна;

«Постави началото за 7 седмици чрез личен тренинг с мен – кандидатствай тук »


Променя ли светогледа ни InnovaCeption?

Иска ми се да вярвам, че има магическа пръчка, с която да премахна болката, умората разочарованията и страховете на хората, но все още не съм открила такова вълшебство. Заедно с това обаче има принципи, които наистина ни помагат да се трансформираме по-лесно, по-споделено и с усещането, че сме добре в кожата си.

InnovaCeption е за теб

 

Вярно е, че трудностите във физическия свят няма да изчезнат, но някои от тях ще станат много по-преодолими. Вярно е също така, че когато ние сме по-устойчиви, гъвкави и отворени, успяваме да се научим да вижаме първо себе си, а след това онова, което става около нас.

Да видиш собствената си сила е мотивиращо и вдъхновяващо.

Когато разглеждаме себе по друг начин и ситуациите се променят. Идеята ни не струва нищо без нашите съзнателни и ежедневни усилия и грижи. А днес е по-лесно отвсякога да получиш бързо решение онлайн – стига да попиташ и да поискаш подкрепа.

Хората са безценни и техният потенциал е неограничен

Можем да се научим да създаваме и изразяваме свободно своите идеи и концепции. Можем дори да им вдъхваме живот като ги превръщаме в своя кариера, материални или дигитални продукти. Пътят от идея до реализация минава преди всичко през съзнанието и сетивата. И ако не знаем как мислим и какво ни спира – не можем да анализираме, приоритизираме, иновираме и да създаваме стойностни неща.

Човек не може да наблюдава изцяло сам собственото си съзнание. Затова на помощ идват различни психологически инструменти и техники, които играят ролята на огледало – за да видим себе си така, както се виждаме наистина. И в това намирам истинско вдъхновение за промяна – можем да пренаредим вътрешния си свят така, че да наблюдаваме проявленията на тази своя нова хармония и във физическия си свят.


Лична промяна и трансформация за 7 седмици онлайн


Какво ще се промени за теб през следващите 7 седмици?

Да бъдеш иновативен и креативен е противоположно на реда – на практика съзнателно каним хаоса в живота и личността ни. Хората се лутат с години в незнание накъде  да продължат. Да се опитваш да се трансформираш без да знаеш как да направиш следващата крачка нерядко води до загуба на мотивация и желание за промяна.

Процес на трансформация

Ето как ще си партнираме в следващия етап от живота ти:

 • Ще попълниш специално създаден въпросник, с който ще се опознаем и ще разберем къде се намираш;
 • Ще формулираме ясна визия за посоката, в която искаш да вървиш;
 • Всяка седмица ще разглеждаме различен аспект от процеса на твоята иновативно-креативната промяна;
 • Всеки ден ще правиш лични тренинги за самостоятелна работа , а при персонален план получаваш и обратна връзка за всяко упражнение в края на седмицата;
 • Ще провеждаме онлайн срещи според плана ти, в които да откриваме нови перспективи заедно;
 • Ще преминем през целия процес на иновативно-креативна трансформация в контекста на важна за теб цел;
 • Ще си говорим за пречките, които те саботират, през призмата на конкретика и лична стойност;
 • Ще намираме смисъл и ценност в това да проявяваме креативност и иновативност по начина, по който искаме.

 

InnovaCeption план за промяна

Кои са ключовите умения, с които ще се сдобиеш в края на процеса?

 • Умения за саморефлексия и самонаблюдение;
 • Умения за фокус върху собствената личност, а не върху контекста;
 • Умения за оценка на вътрешните състояния и справяне със стрес;
 • Умения за майндфулнес и сетивно осъзнаване и закотвяне в “тук и сега”;
 • Умения за емоционален самоконтрол;
 • Умения за справяне с чужди очаквания, оценки и външен натиск;
 • Умения за овладяване на трудни емоции, мисли и навици;
 • Умения за целеполагане и доверие в личната стойност;
 • Умения за повишаване на личната ефективност и продуктивност;
 • Умения за планиране и следване на стратегическа цел;
 • Умения за анализ на действията и ресурсите;
 • Умения за повишаване на самооценката.
 • Умение за изключителна самопринадлежност.

 


InnovaCeption гаранция за доверие

Персонализирай своя личен тренинг като заложиш на самостоятелна работа и онлайн подкрепа, както и на индивидуална работа с мен. Възползвай се и от опцията за разсрочено плащане, за да стартираш веднага.

Ако 7 дни след старта почувстваш, че това не е за теб – не се притеснявай, ще ти бъдат възстановени заплатените суми без въпроси. Важното е да се почувстваш добре в кожата си и ти най-добре знаеш от какво наистина имаш нужда. Винаги ще можеш да се запишеш отново когато поискаш, за да продължиш – път време няма.

Изпрати ми своите въпроси чрез формата за регистрация ето тук и заедно ще намерим най-ефективното за теб решение още днес. Защото споделеният път е някак по-лек и вдъхновяващ, а ти имаш значение за мен.

Продължавай да създаваш и твориш!

 InnovaCeption развивай своите идеи


Променяй. Адаптирай. Евлюирай.

Най-важният ресурс за своя успех си ТИ!