InnovaCeption: Мисли като Създател [Как да повишим своята иновативност и креативност за 7 седмици чрез 7 ключови личностни черти]

InnovaCeption мисли като създател

Да бъдеш иновативен и креативен е най-ценното човешко умение

Отвореността към новото и непознатото е може би най-адаптивното човешко умение в личен и бизнес план, тъй като самата промяна е най-естественото ни състояние. Когато искаме да направим крачка напред в живота, кариерата или бизнеса си, понякога се сблъскваме с хаотични емоции, трудни мисли, стари и вредящи навици, чужди негативни оценки и лични страхове. В резултат бързо губим мотивация и желание да продължим да се променяме и развиваме.

Задачите се натрупват, времето не стига, а ние сме уморени, обезверени и все по-далеч от целта си. Появява се висок риск от бърнаут и най-вече – от това да загубим смисъл в себе си и труда си.


И ако всичко това беше лесно за преглъщане, днес нямаше да се чувстваме така, сякаш само ние правим нещо не както трябва – нали всички наоколо успяват да постигат високите си цели и демонстрират бляскаво успех?


«Не се отказвай от целите си, промени начина, по който мислиш за проблемите си за 7 седмици с мен- стартът е на 27.09.2020.
Запиши се »


InnovaCeption е лесна за персонализиране

Избери дали да работиш самостоятелно, в група или персонално с мен


За да се случва качествена промяна, имаме нужда от конкретна цел, стратегия и конкретен контекст, за да бъдем своя нова и креативна версия. И това е процес, за който ни трябва търпение и нов начин на мислене. Работя с хора, които имат страхотни идеи, но с времето загубват инерция и дисциплина, защото мислят по начин, който ги ограничава. Така не само се чувстват недоволни и фрустрирани, че не постигат целта си, но и губят доверие в себе си, уменията и знанията си. Остават с усещането за загубено време, усилия и енергия и най-често спират да правят нещата, които ги вълнуват. Усещат, че са се провалили и започват да мислят, че няма смисъл да опитват повече.

Личностен профил на иновативно-креативния синергичен човек – 7 черти на Създаващия човек

В своето научно изследване успях да проследя онези личностни черти, присъщи на синергичните лидери, които оказват най-силно влияние върху техните иновативни нагласи и поведение (цялото изследване разгледай тук). Установих, че съществуват и личностни черти, които влияят негативно върху способността ни да създаваме и иновираме. InnovaCeption 7 ключови черти

Възприетата иновативност на човек отразява неговия генерален светоглед, обхваща начина, по който приема “новото” в себе си и другите. Върху процеса на възприятие влияят редица фактори от личностен и контестуален характер. Успях да изградя модел, при който чрез мета-когнитивни процеси да наблюдаваме собственото си съзнание. Задачата ни е да променим онези елементи на възприятието, които ще допринесат да отразяваме действителността ни така, че да се чувстваме добре и да правим нещата, които обичаме. Стремежът е да изградим в себе си поведения, навици и черти, характерни за профила на Синергичните създаващи лидери, за които в науката се знае, че повишават иновативността и креативността.

Ако променим мисленето за мисленето си ще започнем да наблюдаваме промени и в начина, по който тълкуваме света и събитията в него. Ще променим чувствата, които обстоятелствата пораждат. Ще изградим нови реакции и ще изменим нефункционалните си навици. И когато търсим смисъл от себе си, най-хубавият начин е да отдадем полза на другите през нещата, които обичаме да правим и в които имаме талант.

Прави нещата, които обичаш, с InnovaCeption

InnovaCeption си ти

InnovaCeption е модел за личностна трансформация посредством иновативност и креативност, чрез който преминаваме плавно и насочено през 7 етапа на личностна трансформация. Достатъчни са само 7 седмици, за да се научим да мислим за себе си по различен и начин и да променим нагласата си в посока креативно-иновативно съзидание. Останалото е практика и самодисциплина. И за да сме ефективни, е нужно да демонстрираме личностни черти и поведения, за които в науката се знае, че са пряко свързани с иновативнотта ни.

Съдадох подхода си за промяна на възприятията чрез иновативно-креативно майндфул мислене за “тук и сега” след 10 години работа с бизнес лидери, предприемачи, фрийлансъри, организации и техните екипи. Целият теоретико-емпиричен мета-когнитивен модел за личностна промяна чрез иновативнот и креативност публикувах тук. Ползите от модела откриваме и в ежедневието на хора, които отдавна не успяват да намират време за себе си и не успяват да правят нещата, които ги радват и в които горят.

Да бъдеш Създаващ човек днес е по-сложно от всякога – твърде сензорно претоварени сме, за да отдаваме с лекота покой на изтощеното си съзнание. Така да бъдеш продуктивен, креативен и иновативен сякаш става по-изморително. Забравяме хобитата си, изоставяме начинанията си, прекъсваме тренировките и режимите си и потъваме в усещане за безсилие и монотонност. Живеем безцелно на автопилот, изоставяйки мечтите си.


Ако искаме да правим по-добри избори, ще трябва да променим мисленето си:

да се научим да толерираме новото и непознатото;
да се научим да започваме отначало отново и отново;
да правим крачка напред без страх и разочарование в себе си;
да умеем да запазваме самообладание в трудните мигове;
да се научим да не губим смисъла от съществуването и труда си в трудните моменти.


Най-честите причини, поради които хората се отказват от важните неща:

 • психическа преумора и загуба на мотивация;
 • мисловна претовареност и загуба на цел и посока;
 • стрес и непрекъснато напрежение;
 • тревожност, страхове и влошено психично благополучие;
 • смесени чувства и натрупани разочарования;
 • невъзможнот да изпитват удоволствие от “тук и сега”;
 • прекомерна претовареност с мисли и страхове за бъдещето;
 • ниска продуктивност и безкрайни списъци със задачи;
 • ниска ефективност и неудовлетворяващи резултати;
 • пасивност, отлагане и липса на дисциплина;
 • загуба на мотивация и желание за действие; 
 • загуба на отношения със значими хора;
 • загуба на личен смисъл и апатия.
 • влошаване на качеството на живот и субективното благополучие;

InnovaCeption записване

Изискват се съзнателни усилия, за да подреждаме вътрешния си свят спрямо потребностите и желанията си.

Загубата на смисъл води до това, че спираме да правим нещата, които обичаме и изоставяме своите хобита, каузи, таланти или собствен бизнес.

Променяй. Адаптирай. Еволюирай.


Защо хората имат потребност да създават, иновират и творят?

В търсене на логичен отговор открих, че ние творим и създаваме, защото това сме ние. Не можем да рационализираме нуждата си да създаваме, но знаем, че ако спрем – няма да бъдем себе си. Искаме да оставим своя отпечатък, следа от съществуването си, чрез своите продукти и услуги, идеи и философии, каузи и проекти.

Днес е по-лесно от всякога да използваме къс технология, за да стартираме услуга, блог, влог, канал, сайт, апликация или друг начин, за да изразим себе си и да променим света – своя и на другите.

Ако отговориш на който и да е от въпросите по-долу с “ДА”, може би наистина има как да ти помогна чрез InnovaCeption:

✔ Чувстваш, че усилията, които полагаш, не са достатъчни;
✔ Нямаш повече желание да опитваш нови и различни начини и неща;
✔ Трудно допускаш нови идеи и хора в живота си и не се доверяваш;
✔ Резултатите не са 100% удовлетворяващи, а си изпробвал/а всичко;
✔ Не си убеден/а, че новите начини ще са ти полезни, но и не искаш да спираш точно сега;
✔ Чувстваш се уморен/а от непрекъснатите промени и се страхуваш от грешки;
✔ Усещаш, че вече не правиш смислените неща, които обичаше преди със същата страст;
✔ Спрял/а си да създаваш и да бъдеш иновативна и креативна личност, но пък имаш цели и мечти;
✔ Движиш се на автопилот и се въртиш в кръг, а това ти носи допълнителен стрес;
✔ Знаеш, че имаш нужда от нещо различно и “ново” и имаш желание за промяна;


Ако се опитваш да започнеш или да продължиш да създаваш свои неща, в които да гориш – независимо дали говорим за професионално развитие, хоби, кауза, дигитален проект или дори собствен бизнес, може би имаш нужда да направиш промяна.


«Постави началото за 7 седмици чрез личен тренинг с мен – стартът е на 27.09.2020.
Запиши се »


InnovaCeption е за теб


Променя ли светогледа ни InnovaCeption?

Иска ми се да вярвам, че има магическа пръчка, с която да премахна болката, умората разочарованията и страховете на хората, но все още не съм открила такова вълшебство. Заедно с това обаче има принципи, които наистина ни помагат да се трансформираме по-лесно, по-споделено и с усещането, че сме добре в кожата си.

Моделът, който създадох, отразява процес от 7 етапа. Инструментът ни помага да изменяме плавно отделните компоненти на личностния профил на Синергичния създаващ човек (черти, емоции, поведения, нагласи, убеждения, ценности), а призмата е присъщата степен на иновативност.InnovaCeption бъди гъвкава и устойчива личност

Вярно е, че трудностите във физическия свят няма да изчезнат, но някои от тях ще станат много по-преодолими. Вярно е също така, че когато ние сме по-устойчиви, гъвкави и отворени, успяваме да се научим да вижаме първо себе си, а след това онова, което става около нас. Да видиш собствената си сила е мотивиращо и вдъхновяващо.

Когато разглеждаме себе по друг начин и ситуациите се променят. Идеята ни не струва нищо без нашите съзнателни и ежедневни усилия и грижи. А днес е по-лесно отвсякога да получиш бързо решение онлайн – стига да попиташ и да поискаш подкрепа.

Защото най-важният ресурс за упеха си винаги ще бъдеш ти!


Хората са безценни и техният потенциал е неограничен

Вместо да използваме интелекта, талантите и потенциала си, за да променяме света си, фокусът ни днес е изместен.

InnovaCeption защо не създаваме


Можем да се научим да създаваме и изразяваме свободно своите идеи и концепции. Можем дори да им вдъхваме живот като ги превръщаме в своя кариера, материални или дигитални продукти. Пътят от идея до реализация минава преди всичко през съзнанието и сетивата. И ако не знаем как мислим и какво ни спира – не можем да анализираме, приоритизираме, иновираме и да създаваме стойностни неща. 

Човек не може да наблюдава изцяло сам собственото си съзнание. Затова на помощ идват различни психологичеки иснтрументи и техники, които играят ролята на огледало – за да видим себе си така, както се виждаме наистина. И в това намирам истинско вдъхновение за промяна – можем да пренаредим вътрешния си свят така, че да наблюдаваме проявленията на тази своя нова хармония и във физическия си свят.


InnovaCeption Д-р Юлика Новкова


Дълбоката ни потребност от това да оставим следа от себе си често се проявява като креативност и дори – като иновация. Затова и обичам работата си – помагам на синергичните хора да не спират да произвеждат и създават нови идеи, общности, продукти и услуги, с които подобряват живота на всички ни.


Трудно ли е да бъдем иновативни и креативни в ежедневието си?

Всъщност е много по-трудно, отколкото си представяме, защото нашият мозък обича познатостта, реда и рутината и се стреми да създава устойчивост на възприятията ни. В някаква степен ще повървим срещу природата си, за да променим склонността си да толерираме непознатото, рисковото и несигурното без страх и тревожност.

Да бъдеш иновативен и креативен е проивоположно на реда – на практика съзнателно каним хаоса в живота и личността ни. За да не се лутаме и губим без посока, развих процес от 7 етапа, чрез които за 7 седмици ще преминем през 3 големи състояния – Смисъл, Отражение и Приложение.

InnovaCeption 7 седмици промяна


Какво ще се промени за теб през следващите 7 седмици?

 • Ще попълниш специално създаден въпросник, с който ще се опознаем и ще разберем къде се намираш днес, а при избор на Персонален план ще получиш от мен лично препоръки;
 • Ще формулираме ясна визия за посоката, в която искаш да вървиш;
 • Ще получиш достъп до затворена онлайн група, в която ще бъдем само ние;
 • Всяка седмица ще обсъждаме различен аспект от процеса на иновативно-креативната промяна;InnovaCeption 7 седмици личен тренинг
 • Всеки ден ще включва лични тренинги за самостоятелна работа и обсъждане в групата ни, а при персонален план получаваш и обратна връзка за всяко упражнение в края на седмицата;
 • В края на всяка седмица ще провеждаме обща онлайн среща, в която да отговарям на въпросите ти;
 • Ще имаш допълнителна възможност да проведеш индивидуална консултация с мен, в която да персонализираме решенията за желаната от теб лична и/или бизнес промяна;
 • Ще преминем през целия процес на иновативно-креативна трансформация в контекста на важна за теб цел;
 • Ще можеш да обсъждаш в общност казуси и лични въпроси, получавайки различни гледни точки  – ще почувстваш, че не си сам/а;
 • Ще си говорим за пречките, които те саботират, през призмата на конкретика и лична стойност;
 • Ще намираме смисъл и ценност в това да проявяваме креативност и иновативност по начина, по който искаме.

InnovaCeption е изцяло онлайн

Да живееш без страх, без самомнение и без ниска самооценка е по-сложно, отколкото ни се иска.

Когато се научим да поставяме нещата на правилните им места, ще се чувстваме по-удовлетворени от себе си и постиженията си в живота и кариерата си.


Кои са ключовите умения, с които ще се сдобиеш в края на процеса?

 • Умения за саморефлексия и самонаблюдение;
 • Умения за фокус върху собствената личност, а не върху контекста;
 • Умения за оценка на вътрешните състояния и справяне със стрес;
 • Умения за майндфулнес и сетивно осъзнаване и закотвяне в “тук и сега”;
 • Умения за емоционален самоконтрол;
 • Умения за справяне с чужди очаквания, оценки и външен натиск;
 • Умения за овладяване на трудни емоции, мисли и навици;
 • Умения за целеполагане и доверие в личната стойност;
 • Умения за повишаване на личната ефективност и продуктивност;
 • Умения за планиране и следване на стратегическа цел;
 • Умения за анализ на действията и ресурсите;
 • Умения за повишаване на самооценката.

В края на процеса на личностна трансформация посредством InnovaCeption ще повишиш своята присъща иновативност и креативност, ще толерираш повече риска и несигурността  и ще бъдеш по-фокусиран/а върху себе си и потребностите си без да се чувстваш сензорно, ментално и емоционално обременен/а и преатоваен/а.


InnovaCeption развивай своите идеи

«Постави началото на 27.09.2020.
Запиши се »


Понякога е наистина трудно да се чувстваме смислени, креативни и творящи, особено когато сме изтощени и потопени в монотонно ежедневие. Затова и най-ценното умение, което развиваме с моите клиенти, е

да намират дълбок смисъл от себе си и дейността си.

Особено ценно е да продължаваме дори когато стане твърде трудно, дори когато загубим цел, посока или фокус или когато почувстваме, че са сами и изтощени. Каквото и да ни движи и дърпа напред, в каквото и да горим – рува си да вложим енергията и усилията си там. Може би именно това ни прави специални и незаменими чоешки същества.


Ето какво споделят бизнес лидерите, с които работя, за начина, по който се чувстват, когато стигнем заедно там, където всъщност са искали, а не са успявали дълго време сами:


InnovaCeption тренинг план

Персонализирай своя личен тренинг като заложиш на самостоятелна работа и онлайн подкрепа в малка група, както и на индивидуална работа с мен. Възползвай се и от опцията за разсрочено плащане, за да стартираш заедно с нас. Ако 7 дни след старта почувстваш, че това не е за теб – не се притеснявай, ще ти бъдат възстановени таксите без въпроси. Важното е да се почувстваш добре в кожата си и ти най-добре знаеш от какво наистина имаш нужда. Винаги ще можеш да се запишеш отново със следваща група, за да продължиш – път време няма.


InnovaCeption е форма на доверие


Да искаш промяна е по-лесно, отколкото да продължаваш да искаш да я случваш когато животът стане твърде труден. Не се отказвай от целите си, промени начина, по който мислиш за проблемите си. 

Изпрати ми своите въпроси чрез формата за регистрация ето тук и заедно ще намерим найу-ефективното за теб решение още днес. Защото споделеният път е някак по-лек и вдъхновяващ, а ти имаш значение за мен. Продължавай да създаваш и твориш!

InnovaCeption ти имаш значение

Най-важният ресурс за своя успех си ТИ!