Моят път

Вдъхновението да се развиваш заедно със своя бизнес – Ирина от Gancini

Запознах Ви преди време с нея, когато започваше своя бизнес и се опитваше да наложи марката Gancini на нашия пазар. Тя споделя поредната невероятна история в „Моят път“ – една година по-късно. Вижте пътя, който извървя Ирина Йорданова и дано вдъхнови и Вас да преследвате мечтите си!

Ирина е завършила Интериорен дизайн в НБУ. От близо три години има собствен бизнес и работното ѝ време  е изцяло посветено  на него, а от една година е Майстор по Художествено леене в Камарата на занаятчиите. Тя е дизайнер на уникални по рода си бутикови свещи, вдъхновени от любими сладкарски изкушения. Допълва асортимента си с прекрасни ръчни сапуни, направени специално за марката Gancini по дизайн на Ирина и малки уханни бонбони за арома лампи. Разгледайте неописуемия ароматен свят на Ирина в галерията – изпълва сетивата и те приканва да си отхапеш.

Ирина: „Онова, което ме мотивира, е светлината, кухнята и усмивките“.

Как се насочи именно към предлагането на този тип продукти?

Винаги съм знаела, че ще е нещо свързано с изкуството. Ако трябва да съм честна съвсем случайно се насочих и не беше планувано, даже беше пренебрегвано доста години. Когато започнах беше „просто хоби”. За момент не ми е минавало през ума, че ще го превърна в бизнес. С времето обаче любопитството и няколко съвета ме побутнаха и започнах да задълбавам.16711951_1282708528443339_8658837284871860403_n

Кои бяха най-трудните стъпки в началото?

Сега като се замисля.. самото начало не беше трудно. Решението го взех много лесно, както и всички следващи. Обичам да рискувам и да се предизвиквам. Исках да опитам! Може би самата ми нагласа беше такава. Да, разбира се има трудности,  но е важно как избираме да реагираме – дали да се тръшнем и откажем при първия проблем, или да намерим решение.  Това, което ме водеше беше инатът ми, той ме спаси от отчаяние. Ей така – напук !

Кои са най-честите проблеми, с които се сблъскваш?

Най-често се сблъсквам с неправилна организация на времето. Всъщност след няколко месеца стигнах до извода, че има много неща да се правят и единственият човек, който може да ги свърши (в момента) съм аз и спрях да се самоопределям като „неорганизирана” и „разпиляна”. Всяка година си поставям някакви лични цели. Тази година реших, че е време за ред и дисциплина. В момента се опитвам от 14 часов работен ден да се вмъкна в 9.

13533013_1047399945307533_2555840180215582841_nКои са най-големите ти успехи?

Нещото, с което най-много се гордея е, че клиентите ми се връщат при мен доволни и искат още. Успях да създам харесван и търсен продукт. В личен план се радвам, че не се отказах и не спирам да виждам смисъл.

Какво е за теб да иматш собствен бизнес?

Предизвикателство.

Какви хора те вдъхновяваха и мотивираха, докато се развиваше и познаваше ли ги лично?

Вдъхновявам се най-вече от сладкарството и от изкушаващото презентиране на вкусотиите, но имам възможността да срещам и да познавам много креативни личности. Любовта и отдадеността им към това, което създават са заразителни и наистина действат вдъхновяващо. А колкото и странно да звучи повече ме мотивират демотивираните хора. При мотивираните хора има един елемент на налагане, който на мен ми действа отблъскващо.

Какви са отношенията ти с клиентите– строго професионални и/или неформални и приятелски?

На моменти доста обрани, но в повечето случаи приятелски. За мен контакта с клиента е важен, както и обратната връзка. Радвам се, че можем да си говорим свободно и именно в тези разговори се раждат нови идеи.

На кого предаваш своето ноу-хау?12472510_10208223735528336_6102053629194375438_n

Смятам, че знанието трябва да се предава и от около година водя любителски курсове по свещолеене в център за естествени идеи.

Това, което си е мое, никой не може да ми го открадне.. колкото и да се опитват! Примери много.

За какво не намираш време в ежедневието си?

За неща, от които не се нуждая. Ако искам нещо или някой  – намирам време за него. Може да не е веднага, но…

Какво те кара да се усмихнеш?

Всичко, аз постоянно се усмихвам, дори когато не искам.

Как се справяш с несигурността и страховете си?

Ами то няма нищо сигурно (освен смъртта и данъците, уви). Как се справям ли? Все по-рядко ги допускам. Скоро размишлявах върху това и стигнах до извода, че когато ми се случи нещо неприятно, бързо го туширам и вместо да се тюхкам, започвам да мисля как да го разреша. Пропускам момента с терзанията. Нямам достатъчно време за тях.

Ако можеш да промениш нещо в живота си, какво би било то?

Абсолютно нищо, с изключение на моментите, в които съм нервна и реагирам бурно.

13503019_10207983406120251_3356073679160281046_oКои качества и знания усвои по време на развитието на бизнеса си?

Всички знания ги усвоих по пътя, тъй като се учех сама. Продължавам да твърдя, че трябва да има наръчник за всички стъпки и главоблъсканици, през които ще минеш. Не става въпрос за очевадните неща, а за тия дребните, за които не знаеш, докато не дойде някой да те глоби по еди кой си член (шегувам се). Качествата по-скоро ги открих, дълбоко скрити в мен. Открих, че съм силна, упорита, твърдоглава и не се отказвам лесно.

Какво искаш още да се научите ще да прави?

Все още се уча да управлявам себе си и времето си, надявам се скоро да имам възможността да управлявам и екип от хора. Човек трябва да може сам, за да може и с други. Искам да продължа да усъвършенствам техниките си в производството.

Какви качества и познания мислиш, че са жизнено важни за успеха ти?

Всяка ситуация изисква различен подход и познания.. не си отварям сутрин шкафчето в мозъка, казвайки си „Днес ще ми трябва това качество, онова знание и т.н.”. Както дойде! Винаги има решение, било то и грешно!

Кое е най-ценното, което можеш да дадеш на другите?17457280_10210370676960530_3243942572599906278_n

Мога да ги посъветвам да не спират да мечтаят, да не се страхуват да поемат риск, да опитват, да дават всичко от себе си. Не е толкова страшно и винаги има връщане назад.

Какво бих искала да чуваш всеки ден ако имаше кой да ти го каже?

Искам да чувам всеки ден гласът на любимите ми хора, но не едно и също нещо…, за да не ми омръзне

Разгледайте повече от серията продукти с марка Cancini в галерията.

Ако искате да притежавате едно от изкушенията на Ирина или пък да подарите продукт, то можете да посетите сайта на Ganciniстраницата на Cancini във фейсбук или да пишете на me[@]gancini.com

*Интревюто е публикувани без редакции в оригиналния си вариант, а всички снимки са от личния архив на Gancini.

Разделям се с Вас с настроение и много вдъхновение от историята на Ирина и Gancini. А кой е Вашият любим продукт? Пишете ми!

Динамичен ден!

Ваша,

Capture signature

You Might Also Like