Моят път

За обичта към хората и вярата в успеха – Ани Хира

Ани Хира е на 36 г. и има икономическо образование. Ани е Бизнес консултант човешко развитие. Вярва, че човек може да бъде себе си, независимо от размера на организацията, към която е избрал да принадлежи. В този смисъл за нея „професията“ винаги е била проявление на това, което е самата тя.

Ани: “Мотивират ме хората Развитието ми в живота винаги е било водено от импусла да помагам на другите по различен начин – или като им „служа“ за това да са по-успешни, или като им помагам да откриват по-добри начини на правене за себе си, или като „свързвам“ верните хора по правилния начин. Умението да разбираш, увличаш, вдъхновяваш и подпомагаш някой да „бъде по-добрата си версия“ е моята движеща сила”.

Pixabay

Pixabay

В “Моят път” традиционно ви разказвам за онези, които развиват собствен бизнес. Ани Хира е дама, която се е отдала на концепцията да влага усилията си за успеха на друг.

Често се шегувам, че личният бизнес треньор е човек в сянка, “вторият”. Ани е истинското доказателство колко слънчеви и позитивни хора са обучителите и треньорите.

Вярвам, че трябва да притежаваш от този емоционаен коктейл, при това в големи дози, за да бъдеш ракетата-носител. Ние даваме гориво и помагаме на човек да разпери крилата си, а полетът си остава негов личен. Прочетете Ани, ще се усмихнете!

Какъв е твоят професионален опит, Ани?

 Работя, откакто се помня, а именно стартирах през 1998г. и в продължение на 10 години бях асистент на различен тип мениджъри, в различен тип организациия (български, менужданордни, частни, корпорации). Именно тази роля на „секретарка“ ме научи на  най-важните уроци и спомогна изключително за изграждане на умения като чуване, деликатност, дискретност, професионализъм, отговорност и много други.

Pixabay

Pixabay

Дълги години съм била част от голяма корпорация (2005 – 2013), където имах удоволствието и шанса да срещна изключителни професионалисти, да опозная корпоративната култура, в която лично аз вярвам изключително, когато е приложена адекватно и много други процеси, свързани с управлението на хора, които са безценни уроци и до днес.

Ани Хира днес е вдъхновена от концепцията за Хюга на работното място и как да извадим на преден план потециала на човека, да знаем как да изграждаме среда, която развива и как да бъдем по-осъзнати, когато говорим за нашата роля в живота и в бизнеса.

Създадох своя личен бранд HuGaH, за да помагам на своите клиенти да израстват и да се развиват в личен и бзинес план. Предстои ми дълъг път, защото HuGaH сега стартира. Радвам се, че все повече хора пожелават да се спрат и да отдъхнат от забързания си живот. Това им дава възможност да вземат осмислено решение накъде да продължат.Спомняш ли си кога и как взе решение да започнеш самостоятелна кариера?

Често срещано явление е напоследък хора, които са имали дългогодишен опит в различни големи организации, в един момента да „узреят“ за идеята, че са готови да са си самодостатъчни и сами да са си „шефове“.

Винаги съм била водена от взаимодействието си с другите, изграждането на дългосрочно доверие, оказване на съдействие, устойчивост и съпричастност. Човешките взаимоотношения са в основата на успешния бизнес и щастливо съществуване и когато се интересуваш искрено от другите и търсиш онова, което ги одухотворява и намериш приложение в практиката е изключително ценно и въздействащо.

Pixabay

Pixabay

Как се насочи именно към предлагането на този тип услуги? 

Работата ме намери и „то само ме избра“.

Обичам общуването с хората и искрено се интересувам от тях и постоянно търся начини как това да става с лекота, професионализъм и устойчив резултат.

Кои бяха най-трудните ти стъпки в началото?

Всичко непознато е трудно, особено, когато е за първи път, но всеки успял човек знае, че това е нужна част от процеса на учене, придобиване на опит и осъзнаване на това, което работи през практиката.

Кои са най-големите ти успехи? 

Всички мои успехи са посветени на екипа, с който бях в продължение на 5 години. Това са хората, за които говоря с най-много любов и гордост. За мен най-голям успех е когато си допринесъл за успеха на някой друг, като си му дал възможност да го случи, гласувал си доверие в неговите способности и си го оставил да бъде себе си.

Управлението на хора изисква голяма доза гъвкавост, добро познаване не само на процеса и бизнеса, но и интерес към хората. От мениджъра зависи каква среда ще създаде за своя екип, така че те сами да имат причина и желание да надминават собствените си възможности.

Pixabay

Pixabay

Иска ми се да мисля, че съм успяла да го направя за тези хора в онзи момент и съм оставила отпечатък и за бъдеще!

Как това се случва – с търпение, постоянство, желание и въвличане членовете на екипа да бъдат част от този процес и имат собствена роля към приноса и крайния резултат.

Какво е за теб да имаш собствен бизнес?

Работа, много работа, повече работа и постоянно учене☺☺☺

С какви хора те събра твоята професия?

С прекрасни професионалисти и истински добри хора! В това отношение съм късметлийка и сигурно работи принципа на взаимното привличане, но наистина съм щастлива с хората, които познавам и работя.

Какви хора те вдъхновяваха и мотивираха, докато се развиваше и познаваше ли ги лично?

Хората, оказали най-силно въздействие са били тези, с които съм  работила – и мениджъри, и колеги, и подчинени (хич не я обичам тази дума).

Вдъхновяват ме истинските истории, чистите взаимоотношения и човешката воля, дисциплина, желание и можене да се намира решение.

Какви съвети най-често получавате от околните?

Pixabay

Pixabay

Май трябва да се вслушвам повече в съветите на другите, тъй като по-често такъв е търсен от мен

Какви са отношенията ти с клиентите– строго професионални и/или неформални и приятелски?

За мен в бизнеса всичко е лично и всеки, който ме познава знае, че съм изключително сърцата и трудно устоявам на изкушението да останем „строго формални“ Въпрос на гледна точка е дали е редно и докъде, все пак всеки избира сам за себе си линия на поведение и докато моралът е наличен, вярвам, че хората сме повече от бизнес партньори. Особено в сферата на услугите е някак естествен процес да се опознаваме и бъдем приятели и в живота.

На кого предаваш своето ноу-хау?

На всеки, готов да чуе споделям мисълта, че „ученика сам намира учителя си“ и сама себе си считам повече за ученик, отколкото учител, но винаги съм поощрявала споделянето на мисли, опит, знания и всичко, което ще спести време, лутане и ще помогне да се стигне по-бързо до крайната цел.

Също знам, че всеки сам си върви по пътя и никой не може да ти „открадне“ твоето знание, тъй като то има различно проявление и мисъл на случване.

За какво не намираш време в ежедневието си?

Pixabay

Pixabay

Да чета толкова, колкото ми се иска

Какво те кара да отпочинеш?

Разходка в парка, пътуванията, четенето

Какво те кара да се усмихнеш?

Децата ми хората, с които работя!

Каква подкрепа намираш в семейството и близките си?

Нужната Благодарна съм на съпруга ми, че ме подкрепя, макар не винаги да ме разбира. Свободата и любовта, която ми дарява, е най-ценния дар в живота ми.

Как се справяш с несигурността и страховете си? 

Като сменям мислите Ако се чувствам неуверена, мисля първо за моментите, когато съм била уверена и второ за това, което мога да направя, за да се почувствам както искам☺ също за мен работи откровения разговор с хора, на които вярвам и ме познават добре.

Кои са най-слабите и страни като личност?

Емоционалността ми 🙂

Pixabay

Pixabay

Какво ти пречи в работата ти?

Често искам да знам повече, отколкото знам

Ако можеше да промениш нещо в живота си, какво би било то?

Харесвам си живота такъв, какъвто е

Кои качества и знания усвои по време на професионалната си кариера?

Част от тях ги споменах, но най-ценно за мен си остава умението да бъда добър слушател, да правя нещата с любов, откъдето идват ентусиазма и радостта, както и да се наслаждавам на всяка среща с познат или непознат, давайки му 100% от вниманието си.

Какво искаш да се научиш още да правиш?

Да плувам, да летя, да навлезна по-дълбоко в дебрите на когнитивната наука и как си взаимодействаме, как се случва процеса на промяната вътре в нас и кои са факторите, които определят щастието и успеха на практика.

Кои качества и умения искаш да развиваш в себе си? 

Увереност, решителност, дисциплина.

Какви качества и познания мислиш, че са жизнено важни за успеха ти?

Увереност, решителност, дисциплина☺☺☺ Другото си го правя, а успехът за мен е когато виждам, че това, което съм отдала, е ценено и довело до резултат, който е добър за човека отсреща.

Какво би казала на своите клиенти за себе си?

Напоследък ми е много активна темата за радостта, така че бих ги предизвикала да споделят кога се радват и на какво в живота си, разбира се и колко често А за мен казах достатъчно, другото – на живо

Кои са трите думи, които те описват като човек и те правят различна в очите на другите?

Усмивка, сърце, прегръдка.

Кое е най-ценното, което можеш да дадеш на другите?

Времето, опита, доброто си отношение

Какво би искала да чуваш всеки ден ако имаше кой да ти го каже?

„Обичам те“ ми стига и го чувам всеки ден от когото трябва.

По отношение на работата едно  „Хайде да го направим!“ или „Благодаря“ е напълно достатъчно

Къде и как да те намерят?

Като пожелаят

*Интервюто е публикувано без редакции и всички усмивки са авторски 🙂

 Вие намерихте ли своя път? От какво имате нужда днес, за да бъдете щастливи? Намерете Ани Хира на ana.hira@hugah.bg или  HuGaH.bg и поискайте да промените живота си с усмивка.

Най-важният ресурс за своя успех си ТИ!

 

You Might Also Like