Личен Бизнес Тренинг

Какво е Личен бизнес треньор или моите три параграфа

Често ме питат какво работи Личният бизнес треньор.  От една страна, самото наименование на професията ми като че ли дава повърхностен и обобщен отговор. От друга страна, какво точно включва работата на Личния бизнес треньор?

Независимо дали имате собствен бизнес, планирате да стартирате такъв или работите в организация, понякога имате нужда от независимо експертно мнение. Това важи с особена сила за все повече хора, които се насочват към стартирането на свое собствено бизнес начинание или фрилансинг.

Психологическото бизнес консултиране обезпечава специализирантип подкрепа по въпроси от различни области. В процеса на личен бизнес тренинг изграждането на успешни бизнес модели е под формата на индивидуални сесии с предприемачи и ТОП-мениджъри.  Толкова е просто! И заедно с това психологическото бизнес консултирането си е цяла наука, изучаваща човешкото поведение и личност в специфичен конкнекст (бизнеса).

Като организационен психолог моделите, върху които основавам подхода си, са ефективни и успешни както за бизнеса, така и за индивидуалното развитие. Съчетавам приложните аспекти на теоретичното с доказаните в практиката модели в рамките на конкретния човек и конкретния бизнес.

Правим заедно с Вас онова, което е необходимо, за да можете Вие да почувствате бизнеса си наистина свой, да ви е удобно с него, да Ви пасва като втора същност.

Казват, че ако нещо е твърде дълго и сложно, за да го обясниш, то тогава най-вероятно и ти самият не го разбираш. Ето трите параграфа, които съдържат есенцията на моята роля във Вашия живот и бизнес:

Личен:            Индивидуална работа с клиент

Личният Ви бизнес треньор е онази личност, на която първо звъните, когато имате нужда от съвет, подкрепа, странично мнение и оценка, критичен поглед или просто да Ви изслуша. Защото това е професионалистът, който Ви помага да се усъвършенствате в личен и професионален план и който вярва във Вас понякога дори повече от Вас самите.

Бизнес:          Всичко е бизнес!

Ние сме цялост, неделимо създание и макар невинаги да го осъзнаваме, трудностите, умората и стресът от една сфера на живота ни се прехвърлят и мултиплицират във всяка друга. Резултатът е чувство на отчаяние, разочарование, ниска самооценка, страх от промяна, инертност и … нерядко бърнаут и депресия.

Много по-лесно е да видим проблемите си на работното място, отколкото в която и да било друга сфера на живот. Не забелязваме как неработещ модел от личния живот тайно се приплъзва на работното място и действа като скрит саботьор.

Най-често започваме с клиент да отработваме качество/умение/поведение, необходими за работа, а впоследствие самият клиент осъзнава как същото това качество или умение дава отражение върху живота му извън офиса.  Нали ви казах, всичко е бизнес!

Треньор:        Вие не сте сами!

Обичам аналогията за спортния треньор, когато разказвам за своята професия, защото принципите са сходни, но и достатъчно различни. Ние с клиента имаме обща цел, стремим се да изградим печелившата стратегия и да реализираме начертаните точки. Но водеща е ролята на клиента, неговата дума е последна, той сам отбелязва победните точки.

 

Да бъда Личен бизнес треньор за мен означава…

… да бъда онази пресечна точка на необходимите знания и умения, отвъд която се простират Вашите успехи.

Ние заедно тренираме и отработваме умение по умение, качество по качество, модел по модел, докато достигнете онова съвършенство и прецизност, които търсите, към които се стремите.

Докато се научите сами да управлявате бизнеса си. Да живеете осъзнато своя живот. Аз съм Вашият много горд партньор, който стои отстрани и Ви се радва искрено, защото ако Вие успеете – съм успяла и аз!

Симбиозата е ключът към личното ни щастие по общия път „треньор-клиент“

Личният Ви бизнес треньор е онази личност, която стои винаги до вас, докато имате нужда от подкрепа по въпросите, за които Вие смятате, че имате нужда. Философски погледнато, Личният бизнес треньор Ви помага да се учите през целия си живот. При това по един осъзнат и осмислен начин.

Готовите ли сте да поемете по този път?

Не сте сами!

Ваша,

Capture signature

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.