Моят път

Георги Ненов: “Моята свръх-сила е куражът”

Георги Ненов

Днес в “Моят път” гостува Георги Ненов, на 34 години. Създател е на подкаста Свръхчовекът с Георги Ненов и е съсобственик в Live to Lift. Завършва магистратура по специалност „Икономика на транспорта“ в УНСС, но предпочита настоящите си сфери на заетост –  подкасти и съвременни медии и фитнес. Георги вдъхновява хората да се променят, да споделят и да се развиват. За него предприемачеството е форма на въздействие и начин да подобрява света ни. Вижте историята на Георги и си позволете да се вдъхновите и вие!

Здравей, Георги и добре дошъл в “Моят път” – кампания за насърчаване на предприемачеството чрез личен пример, която се провежда за 5-та поредна година. Разкажи, моля те, повече за “Свръхчовекът” и Lift to lift, oт колко време си в тази сфера и това ли е единствената ти професия в момента?Георги Ненов

Развивам подкаста от 4 години. В Live to Lift съм от 5 години, като от около година съм съсобственик в част от бизнеса.

Какъв е твоят професионален опит?

Моят професионален път започна на 16 години с първата ми лятна работа – в склад за няколко месеца. Първата ми официална работа получих на 22, постъпвайки в ЕАСТРА Холдинг, където бях младши специалист, който отговаряше за търговията на компанията в сферата на ЖП транспорта. Няколко месеца по-късно ми предложиха работа в голяма западна консултанска агенция и се преместих там. Работих в АЕКОМ около 2.5 години до закриването на офиса в България.

След това открих собствена фирма, която трябваше да работи като подизпълнител на голямата компания по един голям проект за транспортната инфраструктура в България. След като и тази работа приключи попаднах в няколко интересни ситуации, но в 2013г. постъпих в Луфтханза Техник София като логистичен специалист.

Ненов Радков live to lift

Работата беше на смени и от нея научих почти всичко за света на авиацията и логистиката. През 2015г. ме повишиха в експерт логистични решения и транспортни концепции, а през 2017г. бях назначен в централата на Луфтханза Техник Лоджистик Сървисиз в Хамбург, Германия като специалист по логистични концепции.

Изпълнявах тази роля около година и три месеца след което напуснах и се върнах в България, за да развивам своя подкаст, а в последствие – и бизнеса си в Live to Lift.

Спомняш ли си кога и как взе решение да започнеш самостоятелна кариера?

Георги Ненов и Лазар Радков

Отчетливо си спомням, че в началото на 2018г. си казах, че в България ме очаква проект, който променя животите на хората у нас, показвайки им личности за пример. Реших, че ако не опитам да го развия, някой ден ще съжалявам.

Освен това получих и предложение от Лазар да работим заедно за Live to Lift и това ми беше достатъчно. Разбира се, фактът, че моята приятелка живееше в София и исках да се прибера, за да създадем семейство заедно, допринесе за моето решение.

Как се насочи именно към предлагането на този тип услуги/продукти?

Идеята за подкаста се появи сякаш от самосебе си. Интересното е, че събираше в себе си нещата, които винаги съм обичал: да се запознавам и да общувам с различни хора, да задавам въпроси и да създавам приятелства, да съм полезен, да допринасям за по-щастливия и по-качествен живот на хората. Работата във фитнес индустрията е свързана със същите причини.

Ако мога да обобщя, двата ми проекта са олицетворение на моята същност.

Кои бяха най-трудните ти стъпки в началото?

Георги НеновВ подкаста беше лесно. От самото начало се бях концентрирал върху създаването на съдържание. Монетизацията не беше във фокуса. Знаех, че рано или късно, ако правя правилните неща, възможнистите да генерирам приходи и да развивам проекта с тях, щяха да се появят. Така и стана.

Telus International Europe, първата компания, която повярва в подкаста, се появи през Октомври 2019г, което е 3 години и 2 месеца след първия ми епизод или в епизоди – след 157 епизода. 

Ако бях тръгнал с нагласата да направя 157 епизода, за да намеря финансова подкрепа във връзка със създаването на “Свръхчовекът с Георги Ненов”, надали щях да се справя. 

Във фитнес услугите на Live to Lift беше доста по-трудно, защото нямах никакъв предишен опит за създаване на писмено съдържание, маркетинг и реклама, продажби. Да, много неща ми идваха отвътре, но без структура, винаги е хаотично и с променлив успех. Методът „Проба-Грешка“ в бизнеса отнема прекалено много време.

В един момент се осъзнах и реших да потърся хора с опит и умения, които да ме научат. Много бързо се уча, когато ми се дават структурирани знания, които са подходящи за моето ниво, а не просто някакво общо знание. В комбинация със слушането на книги и подкасти по темите, които ме интересуват, резултатите не закъсняха.

Кои са най-големите ти успехи?Георги Ненов и Лазар Радков

От гледна точка на моята личност са две: Слушател на моя подкаст си намери мечтаната работа в следствие на интервю, което направих с Радо Георгиев – основателят на HackSoft. Дамата се казва Теди Георгиева и е прекрасна. Всичките ми слушателите са такива: амбициозни, търсещи начини, а не оправдания, дейни.

Вторият ми успех е постигането на устойчивост на подкаста без никакъви целенасочени действия в тази посока. Както обичам да казвам – „Всичко с времето си!“ Търпението е ценност.
От гледна точка на бизнеса: Най-големият ми успех е постигането на 50% ковересия на телефонни продажби за продукт над 1000 лв.

Какво е за теб да имаш собствен бизнес?

Impact (Въздействие)

С какви хора те събра професията?

Ще отговоря с една дума: осъзнати.

Какви са отношенията ти с клиентите– строго професионални и/или неформални и приятелски?

Георги Ненов

Моите отношения с клиентите ми са неформални и приятелски. Нямам служебен телефон. Отговарям на всички, по всяко време. Искам да работя с тях за дълго време напред, което предполага, че следва да изградим връзка, основаваща се на доверие и уважение.

На кого предаваш своето ноу-хау?

Предавам всичко, което знам на всички, с които общувам и са потърсили съвет или идея. Вярвам, че основното нещо, което отличава хората е умението им да комуникират и да създават връзки с клиентите си. Виждам конкуренцията като начин пазарът (и за фитнес, и за подкасти) да се развива и да има повече за всички. За това помагам безвъзмездно и на всички!

За какво не намираш време в ежедневието си?

За драма. Спокойствието е щастие. Избягвам всякакви негативни емоционални действия и ситуации.

За мен спокойствието е щастие.

Какво те кара да отпочинеш?

Ранното лягане и физическата умора.

Какво те кара да се усмихнеш?

Резултатите от моите действия. Нищо не ме кара да се усмихвам – видимо и вътрешно, така както резултатите от добре свършена работа. Естествено, жената, която обичам може да ме накара да се усмихна по всяко време на денонощието, защото е прекрасна и без нейното приемане и подкрепа, надали щях да отговарям на тези въпроси.

Каква подкрепа намираш в семейството и близките си?

Георги Ненов и Неда

Георги и Неда <3

В лицето на Неда намирам всичко, което някога съм търсил – безпрекословно приемане и любов без условия. След като проектите, които развивам започнаха да носят резултати, семейството ми повярва, че това, което правя не е загуба на време и смятам, че ме подкрепят доста повече от преди.

Как се справяш с несигурността и страховете си?

Смятам, че моята свръх-сила е куражът.

Куражът да опитам без да се притеснявам от това дали ще ми хареса или не. Опитах се да се науча да програмирам. Отдаваше ми се. Хареса ми. Аз избрах да не се занимавам с това по-дълго. Опитах се да стана фитнес-инструктор и да работя в зала. Хареса ми да общувам с хората, но нещо ми липсваше и реших, че не е моето нещо. Моята смелост да пробвам и тествам ме е довела до тук.

Единственият ми истински страх е от това да не разочаровам другите. За това търся начини да общувам редовно с всички, с които работя или с които имам изградени връзки. Доколото това е възможно, разбира се.

Какво ти пречи в работата ти?

Единственото нещо, което ми пречи е липсата на опит. Решава се с грешки и с правилните хора, с които да се обградя, за да взимам по-качествени решения.

Ако можеше да промениш нещо в живота си, какво би било то?

Ще се върна към 1.11.1999г. и ще направя всичко възможно моят дядо, на когото съм кръстен, да остане жив. Ако можех да избирам живота си сега или живота, в който той живее поне няколко години повече, бих избрал второто. Неговата роля във формирането ми като човек е огромна. Той беше първият, който ме приемаше точно такъв, какъвто съм. Без условия. Много ми липсва .

Какво искаш да се научищ още да правиш?

Искам да науча португалски език. Нито едно друго умение не ми е важно към момента.

Гоерги Ненов Свръхчовекът

Какви качества и познания мислиш, че са жизнено важни за успеха ти?

За моя успех са важни: куражът, увереността, умението да създавам приятелства и връзки с другите, постоянството, подкрепата на моята половинка и семейството ми.

Кои са трите думи, които те описват като човек и те правят различни в очите на другите?

Доброжелателен, Самоуверен, Емпатичен

Кое е най-ценното, което можеш да дадеш на другите?

Времето си. Ако мога да помогна с нещо, (почти) винаги съм на разположение.

Какво бихте искал да чуваш всеки ден ако имаше кой да ти го каже?Георги Ненов

Бих искал да чувам имената на хората, чиито животи съм променил към по-добро, ако това е възможно. Не за друго, а за да си напомням, че това, което правя – и със Свръхчовекът, и с Live to Lift има огромен смисъл.

Къде и как да те намерят?

Могат да ме намерят чрез сайта на подкаста “Свръхчовекът с Георги Ненов” или директно да се свържат с мен на georgi[@]thesuperhumanpodcast.net ; georgi[@]livetolift.com, както и да ме търсят на мобилен +359889974781.

*Интервюто е публикувано без редакция, а снимките са предоставени от Георги Ненов.


Да бъдеш предприемач е начин на мислене и стил на живот

Намери своето вдъхновение за стартиране на бизнес в историите на другите лидери от кампанията “Моят път”.

Ако искаш да обсъдим заедно бизнес идеята ти – поискай среща с мен.Най-важният ресурс за своя успех си ТИ!

You Might Also Like