Моят път

“Истинските успехи се намират извън зоната ни на комфорт” – Полина Петкова

Полина Петкова , на 30 години,  завършва ‘‘ Бизнес администрация‘‘  и ‘‘ Счетоводство и контрол ‘‘, към момента работи като фитнес инструктор и личен треньор. Занимава се повече от 12 години със спорт и здравословно хранене, а от около 2 години развива и сайта DailyFitChange.com

Изготвя онлайн тренировъчни режими за фитнес зала или за вкъщи както за мъже, така и за жени. Създава безплатни и полезни статии със съвети за здравословно хранене, спорт, здраве, рецепти и повече самочувствие, които можете да намерите в блога DailyFitChange.com и на официалната страница на Полина Polina Petkova FITness Girl.  Вземете си нещо освежаващо и вижте гледната точка на Полина – може да се окаже и ваша.

Полина: “Занимавам се повече от 12 години с хранене, фитнес и диети.  За това време съм помогнала на хиляди хора да променят визията, самочувствието си и да се чувстват по-добре“.

Полина, спомня ли си кога и как взе решение да започнеш самостоятелна кариера?

Преди около 2-3 години.

Най-правилната стъпка в живота ми.

Като по-малка (в студентските ми години) съм работила като сервитьорка (по мое собствено желание) в заведението на родителите ми. Търпях най-разнообразни капризи на клиентите, освен това често се случваше да объркам някаква поръчка, да разлея нещо по масата.

Тогава разбрах, че това не е моето поприще. Определено не ми се отдаваше тази професия. А и приятелите ми се чудеха на акъла.

Исках да се занимавам  с нещо, което ми доставя удоволствие и в което съм добра. Спомням си, че мечтаех, когато порасна да стана лекар и да помагам на хората. Смятам, че до някъде съм успяла да постигна тази своя мечта.

Не станах лекар, но определено успявам да помагам на хората.

Как се насочих именно към предлагането на този тип услуги/продукти?

Стана постепенно. Имаше голям интерес от страна на хората около мен. Постоянно ме питаха за съвети, благодаряха ми, че ги мотивирам и променям. Също, че им давам информация. Пишех и споделях опита си с часове на приятели, познати и непознати, за това какво трябва да правят, за да променят тялото си.

Кои бяха най-трудните ти стъпки в началото?

Много трудности срещах по пътя.  Започна се първо със сайта ми (предишната версия). Изработих го съвсем сама за няколко дни, без да разбирам. Писане и качване на статии, снимки, дизайн, подредба, лого и т.н. Като се има предвид, че съм от хората, които със сигурност спадат към категорията ‘‘компютърно неграмотни‘‘.

Спомням си дори, че плаках, когато в един момент се сблъсках с някакви сложни технически елементи, които нищо не ми говориха, но знаех че са много важни. За някои работи ми помогнаха и знанията от университета ми, също и приятели.

Имах трудности и със страницата ми във ФБ. Нямах много понятие какви статии и снимки да качвам в началото. Знаех, че трябва да са интересни, полезни и забавни. Съобразявах се и с харесванията под самите постове и снимки. По тях се ориентирах какво да качвам и какво – не.

Въпреки всичко съвсем сама успях да постигна близо  44 000 реални последователи. Не съм работила с екип от хора, който да я поддържа и който да ми казва какво и как да правя и т.н., защото и такива коментари четох. Всичко тогава направих сама.

Не мога да не спомена и хейта.  Определено получавах много упреци за това, което правя най-вече от други фитнес инструктори, което ме учуди. Мислех, че хората с еднакви професии и интереси, са по-солидарни един към друг и се подкрепят.

Благодарна съм на себе си, че не съм обръщала внимание на постоянните забележки на хора, които не ме харесват и в момента съм един от най-успешните онлайн фитнес инструктори в България.

Кои са най-големите ти успехи?

Най-големите успехи със сигурност са доволните ми клиенти.

Истинско щастие е да знаеш, че си успял да помогнеш на някой да стане по-красив, по-здрав, по-щастлив, по-уверен и той ти е признателен. Като малка и на мен са ми липсвали тези качества. Знам от опит колко е болезнено когато не харесваш себе си.

Но също така знам, че това е нещо, което може да се промени без значение какъв ген имаш. Човек може да обърне живота си на 360*, стига да поиска и да положи усилия за това.

Успех за мен е също, че за по-малко от 2 години страницата ми във ФБ събра близо 44 000 реални последователи.

За този период имам над 230 реални отзиви и снимки с трансформации на мои клиенти в сайта и страницата ми. Различни брандове за хранителни добавки ме търсиха за да рекламирам техните продукти. Имам интервюта в телевизия и популярни спортни сайтове, също и статии.

Интересът към мен и това, което правя, ме стимулираше да работя още по-усърдно и ми показваше че съм на правилния път.

Pixabay

Pixabay

Какво е за теб да имаш собствен бизнес?

Отговорност!

С какви хора те събра твоята професия?

Благодарна съм с цялото си сърце за хората с които ме срещна Животът покрай това, което правя в момента. Те ми помогнаха много и продължават да го правят и това определено разкри нови възможности пред мен.  Не вярвам в случайностите.

Какви са отношенията ти с клиентите– строго професионални и/или неформални и приятелски?

На 100%  приятелски.

За мен личната комуникация и добрите отношения са много важни.

Преди да изготвя режим аз изпращам подробна анкета с въпроси, с които да опозная човека. На моменти наистина си мисля, че познавам навиците на клиентите си по-добре от близките им (кой какво обича да яде, какво не обича, кога става, кога си ляга, здравословни проблеми, стрес, любим десерт и много, много други).

Pixabay

Pixabay

На кого предаваш своето ноу-хау?

Споделям с удоволствие на хората които ме следват, питат и които се интересуват от това, което правя.

За какво не намираш време в ежедневието си?

Намирам време за всичко, другото е оправдание, поне в моя случай.

Какво те кара да отпочинеш?

Не обичам да почивам (освен в чужбина или на морето). Начинът ми на живот е такъв, че няма от какво да почивам. Обожавам това, което правя, не го приемам като тежка работа. Ако нещо все пак почувствам, че съм минала границата, спирам за малко, пия един чай и после пак продължавам.

Какво те кара да се усмихнеш?

Малките деца.

Каква подкрепа намираш в семейството?

Най-вече финансова, за което съм много благодарна. Това ми е достатъчно на този етап.

Как се справяш с несигурността и страховете си?

Вярвам, че истинските успехи се намират извън зоната ни на комфорт.

Моят принцип в живота ми е когато съм пред дилема, да избирам винаги това, което изисква от мен повече усилие и труд ( и смелост ). За мен съм открила, че това работи. Трудът (в правилната посока) винаги се възнаграждава от живота.

Какво ти пречи в работата?

Това, което ми ‘‘ пречи ‘‘ всъщност ми помага. Видях го много пъти.

Ако можеш да промениш нещо в живота си, какво би било то?

Нещата, които искам да  променя и (които зависят от мен) обикновено ги променям, или поне се старая. Ако можех да върна времето назад, щях да запиша медицина.

Какво искаш да се научиш още да правиш?

Постоянно посещавам различни курсове, уроци. Обучавам се в разнообразни сфери. Това е важно според мен за всеки, който иска да  развива себе си или бизнеса си.

Ако не се развиваш – изоставаш. Знанието е сила.

Какви качества и познания мислиш, че са жизнено важни за успеха ти?

Силно вярвам, че за да бъде успешен човек и в бизнеса си, и в личен план, той трябва на първо място да спазва  1о божи заповеди, и тук няма никакво значение дали вярва в Бог или каква религия изповядва.

Също така да бъде добър към останалите, положително настроен, да вижда винаги чашата наполовина пълна, а не празна, да бъде благодарен, да прави това което му се отдава и което обича с цел да помага на другите, да влага цялата си любов и знания в услугите и продуктите си.

Нужни са постоянство и търпение. Също да се обучава и развива в професията си- всичко много бързо се мени.

Важно е да се обграждаш и с хора, които ти помагат.

Хората, които не постигат успехите, които искат и мечтите им не се сбъдват, често пъти са злобни, отмъстителни, изпитват завист към другите, а не възхищение; дребнави са,  правят интриги, негативни са към себе си, към хората, към живота си, мислят само за пари; мързеливи са и са егоисти.

Не споделят и своето ноу-хау с хората, за да не вземе случайно някой да ги засенчи или измести. Това са моите наблюдения. Разбира се, от всяко правило си  има изключение.

Кои са трите думи, които те описват като човек и те правят различна в очите на другите?

Трябва да попитам тях. Може би хората често ме описват с думите  ‚къдрава коса‘ и ‚ хубаво тяло‘ 🙂  Предполагам,  това им прави впечатление.

Кое е най-ценното, което можеш да дадеш на другите?

Щастие и самочувствие.

Вярвам, че една от причините човек да е на тази земя, е за да бъде щастлив и това зависи основно от него. Освен това, мъдреците казват: ‘‘ Красиво тяло, красива душа‘‘ 🙂

Какво бих искала да чуваш всеки ден ако имаше кой да ти го каже?

Благодаря на Бог за хората, с които ме е заобградил и с които ме среща постоянно.

Това, от което имам нужда, го чувам всеки ден 🙂

Къде и как да те намерят?

Сайт: DailyFitChange.com

FB страница: Полина Петкова/ Polina Petkova FITness Girl

И-мейл: poli@dailyfitchange.com

*Интервюто е публикувано без редакции, а всички снимки са предоставени от Полина Петкова.

Полина Петкова е енергична, усмихнта и позитивна и някак успява да намира време за всички. Ако търсите как да направите първата крачка към здравословна промяна в себе и навиците си, поговорете с нея. Пожелавам ви усмихнат и уверен старт по новия Път!

Най-важният ресурс за своя успех си ТИ!

You Might Also Like