Моят път

Юлика Новкова (Juls): “Личният бизнес психолог & бизнес треньор е инвеститор в човешки потенциал”

Юлика Новкова Juls'Psychology

Личният бизнес психолог & треньор вярва в теб, защото отдава най-безценното, което притежава – своето време

Юлика  Новкова (Juls) е  бизнес психолог, магистър по Организационно поведение и консултиране на организации, бакалавър по Психология. В момента е кандидат за докторска степен към Софийски университет “Св.Кл.Охридски”, в катедрата по Социална, организационна, клинична и педагогическа психология.  Дипломира се като Магистър през 2012г. в СУ “Св. Кл. Охридски” и започва веднага работа като научен сътрудник в Университетски център за управление на конфликти и организационни изследвания към Философския факултет в СУ. Участва в множество изследователски проекти в областта на лидерство, мениджмънт, предприемачество и иновации.

Цялата лична биография ще намерите ето тук: Julika Novkova Personal Information

Паралелно с това развива дейността си като Личен бизнес психолог & треньор и изучава ефективни модели за изграждане, управление и развитие на успешен бизнес. Изследователският ѝ интерес е насочен предимно към собствениците и мениджърите на микро и малък бизнес, но има опит и като личен бизнес треньор в по-големи организации. Провежда индивидуални лични тренинги с предприемачи, мениджъри и фрийлансъри. Работи и с малки групи по предварително разработена стратегия за развитие на човешкия потенциал.

Подходът в личния бизнес тренинг е тип “hands-on” и е структуриран върху решаване на реални бизнес казуси с психологически елементи.

Форматът на взаимодействие “1:1” означава задъбочен и личен контакт с всеки клиент.

Предприемачите и мениджърите усвояват знания и умения за управление на бизнес начинанието си, чрез подобряване на собствения им бизнес в защитена и относително контролирана среда. Повече за личния бизнес тренинг и бизнес консултирането можете да прочетете тук.

През 2015г. Юлика създава блога за личностно и бизнес развитие под бранда Juls’ Psychology, в който публикува изцяло лични разработки. Авторските материали се базират на научно-изследователски подход и емпирични доказателства в сферата на Психологията, Бизнес моделирането, Предприемачеството и Стратегическото планиране. Пресечната точка между изучаваните области е личността, създател и носител на бизнеса.

Знанието съществува, за да бъде споделяно.

Основните аспекти, които Juls’ Psychology засяга обхващат сферата на бизнес управление и личността на ефективния бизнес ръководител. Материалите са разработени на:

През 2013г. Юлика става част от преподавателския екип на Висше училище по застраховане и финанси в магистърска програма. Води семинарните занятия по няколко дисциплини в областта на Социалната и Бизнес психологията като хоноруван асистент с титуляр проф. д.ф.н. Крум Крумов.

За кратко води семинарни занятия със студенти по дисциплината “Икономическа психология” в бакалавърската програма по Психология при СУ с титуляр доц. Анелия Петрова. Участва в редица национални и международни изследователски проекти и конференции. Има множество научни публикации в областта на лидерството, мениджмънта и предприемачеството в български и  чуждестранни издания.

През 2008г. се сертифицира като Бизнес треньор за обучение на треньори и води тренинги и уъркшопи в сферата на продажбите, професионалното представяне и меките умения.

Понастоящем като сертифициран Личен бизнес треньор и бизнес психолог, Юлика провежда индивидуални сесии с ТОП-мениджъри и предприемачи, които развиват дейността си в България, Европа и САЩ.

Настоящият фокус на работа е върху:

  • развиването на тренинг програми за стартиране и управление на собствен бизнес;
  • кризисно бизнес консултиране;
  • стратегическо бизнес планиране;
  • изграждане на бизнес идентичност;
  • дигитално представяне на бизнес идентичност;

Най-важният ресурс за успеха на всяко начинание сте вие!

Научете повече как сами да повишите качеството си на живот и да управлявате успешни осбствения бизнес с Juls’ Psychology:

  • В секцията “Бизнес” ще откриете информация как да моделирате бизнеса си.
  • Практични решения за бизнес развитие, които да приложте веднага, ще намерите в раздела “Как да…“.
  • Ако темата за личностното развитие ви интересува, то за вас е “Аз обичам себе си”.
  • Вдъхновение от други успели български предприемачи ще откриете в “Моят път”.

Абонирайте се за седмичния бюлетин на Juls’ Psychology и ще получавате последните статии от блога директно на посочен от Вас имейл. Това е единственото съдържание, което ще получавате от мен, при това дискретно – личното ви пространство е неприкосновено. Достатъчно е да потвърдите своето желание за абонамент като кликнете върху линка от първия имейл, който ще получите от мен.

Последвайте Juls’ Psychology през официалната страница на блога във Фейсбук. Изпращайте своите въпроси и запитвания – ще получите отговор при първа възможност.

До нови срещи!

Най-важният ресурс за своя успех си ТИ!