Личен & Бизнес Психолог

Кажи “НЕ” на стреса с личен психолог

Stress and coping strategies

Попитахте ме какво наричам “Личност” и защо точно това е фокусът ми на работа ми като бизнес психолог. Личността може да бъде тълкувана в зависимост от човешкия контекст, в който я разглеждаме. За юристите личността е Морал, съблюдаващ Закона; за лекарите – Грижа за здравето. За мен като бизнес психолог погледът е навътре – съвкупността от всички осъзнати ценности, мисли, чувства и действия, култивирани с години, които влагаме в бизнеса и екипа си.

За другите ние сме продуктите, които оставяме след себе си под формата на своите мисли, чувства и поведения. Никой не те интересува от причините ни, от мотивите и страховете. Те виждат и съдят за нас и Личността ни по онова, което оставяме чрез казано/направено или неказано/ненаправено.

И ако не знаем какво оставяме след себе си, всеки ден, с всяко взаимодействие, не е чудно, че не разбираме как ни възприемат и най-вече – защо не ни виждат такива, каквито искаме и каквито наистина сме като Личности. А когато това се приложи към бизнеса ни, може да доведе до нежелана посока на развитие. Време е за промяна! Събудете се от унеса на навика и Автопилота си, превърнете се в своята най-добра версия. Бъдете Личност, която вдъхновява. Не защото говорите по-вдъхновено, а защото се приемате като неделима цялост. Защото гледате на себе си спокойно, приемащо и неосъдително. А това създава уют във вас, който се предава вирусно и на другите. Вижте какво точно правя, за да помогна на човека да осъзнае себе си и да се приеме такъв, какъвто е.

Всяка година отправям предизвикателство към онези, смелите, които осъзнават ограниченията на възприятията си.

Не можем да видим сами онова, което не можем да видим сами. 

Отнема време да достигнем до някое прозрение чрез книги за самопомощ. И не знам доколко си струва да пестим точно време, когато на практика го пропиляваме в търсене на резултати от “проба-грешка” стратегиите ни.

Да говориш с обучен професионалист, който да ти помогне да се изстреляш, е най-смисленият подарък, който клиентите ми си правят. Знаете ли колко хора на ден ми пишат с искане за среща и когато им отговоря се плашат – не очакват наистина да бъдат чути. Просто се страхуват да направят първата крачка. Или по-лошото, след срещата с мен се отказват да положат усилия. А от какво се плашат и защо се отказват, обясних ето тук.

Не мога да помогна на всеки, не ми е и работа – живот се живее всякак. Инвестирам най-ценното си, своето време, само в онези Личности,  които осъзнават защо са дошли при мен. А какво намират Личностите в мен и с какво променям качеството им на живот, споделих в предходна статия съвсем откровено.

“Аз знам” е нагласата, която ни убива отвътре

Ако вярваме, че знаем, сме загубени. В мига, в който го помислим и съзнанието ни се затваря. Пред възможността да научим нещо ново, да поискаме друго, да повярваме в друга версия на себе си.

“Аз знам, че нищо не знам” е реплика, приписвана на Сократ.

Не се познавам, защото не познавам всичките си проявления. Всяка нова Личност и всяко ново събитие отварят още една врата към мен, развиват ме, научават ме. Виждам се по нов начин и да, понякога никак не харесвам видяното.

Не знам колко точно ме е страх, нито колко смела мога да бъда. Не познавам силата на гнева си, нито дълбочината на покоя си. Трябва да срещна вас, за да узная какво имам да свърша още по себе си. Нужни сте ми вие, за да стана по-добрата своя версия.

И аз като вас имам своите ментори в бизнеса и колеги, с които правя същото като вас – надничам в сляпото си петно. И аз не виждам за себе си онова, което не мога или не искам да видя.

Осмели се да се опознаеш

Ако си готов за среща с мен, ваучерът с 20% отстъпка през блога е само удобният повод. Вече знаеш защо си тук, защо четеш, какво те кара да вярваш в себе си и че си на прав път. Независимо дали те тревожи въпрос от лично или бизнес естество, знаеш какво искаш да ме попиташ.

Аз нямам какво да ти продавам, защото продуктът на моите усилия си ти.

Прескочи страховете и самомнението си, забрави, че знаеш всичко и започни начисто. И аз не знам всичко за теб, не знам нищо. Не те познавам, не знам през какво преминаваш, откъде идваш. Психолозите не четат мисли и тежко на онзи, който арогантно вярва, че познава човешката душа.

Ще знам за теб точно толкова, колкото ти поискаш да знам. Ще ти помогна да стигнеш там, където ти поискаш. Това ми е работата и нищо повече или по-малко. Какво представлява личният бизнес тренинг разказах подробно в секцията, в ралзични статии, в различен контекст.

Попитай ме всичко, пътят до мен е дълъг и страшен ако мислиш, че си сам.

Не си сам, защото и аз вървя към теб когато ми позволяваш.

Да ви е смела 2019 и най-вече, на 31.12.2019 ви желая да харесате Личността, в която сте се превърнали. Дано съумеете и да обичате една идея повече, по-истински продукта на усилията, който ще бъдете след като използвате следващите 365 възможности за Промяна.

Редовните ми клиенти вече получиха своя подарък от мен, още преди празниците – скоро ще споделя как са успели да се възползват от него.

И ако 2019 е годината за първия ти Личен тренинг с мен, то моят подарък-награда е 20% отстъпка – достатъчно е да ми напишеш “Осмелих се”.

Така ще знам, че си прочел/а всичко, имаш правилната за плодотворна работа нагласа и си готов/а да положиш усилия. На мен това ми стига, за да повярвам в теб и да ти подаря времето си – нали и ти си инвестирал/а именно време в мен =)

 

Най-важният ресурс за своя успех си ТИ!

 

You Might Also Like