Моят път

Лили Георгиева: “Асоциират ме с разчупване на рамките и провокация”

Лили Георгиева Моят път Юлика Новкова

Днес в “Моят път” гостува Лили Георгиева, на 39г., магистър по УЧР, с която ни събраха темите за автентичността, иновативността и креативността. Тя е доказал се експерт в областта на кариерното консултиране и е събрала в себе си много истории и кариерни трансформации. Лили прие  да ви разкаже своя път, за да ви даде още една гледна точка как да работите за името си, с фокус върху кариерното си развитие и израстване. Нейната история е интересна и показва, че когато човек е смел, може да се научи да надскача ограниченията и стереотипите си.

Надявам се, че ще ви бъде полезно и мотивиращо и се радвам, че бях част от промяната, която Лили избра за себе си в посока креативно-иновативна личностна трансформация. В края ще ви оставя линкове към инструментите, с които Лили избра да се развива автентично, вдъхновено  и смело. Пожелавам на Лили много късмет и успехи, а вие се потопете в нейния свят и вижте дали ще намерите за себе си доза вдъхновение!

 

Здравей, Лили и добре дошла в “Моят път”! Радвам се, че прие да разкажеш за себе си и своя професионален път. Много хора те свързват с темата за личния бранд и се надявам да им бъдем полезни днес. Разкажи ни, моля те, за онези, които сега те срещат, каква е сферата ти на заетост и кои са твоите брандове?

 

Работата ми излиза далеч отвъд класическото кариерно консултиране – макар и хората да идват при мен с цел кариерна промяна, поради неудовлетворение в настоящата им роля или среда, промяната, която правим, е повече вътрешна, отколкото външна.

Променяме отношението на човека към него самия,

 

към разбирането му за кариера и начина, по който върви по своя професионален път.

 

След това работим за себепознание, себе-реализация и развиване на личен бранд, в същата или нова позиция, професия или бизнес. Така че сферата като че ли не е една. 🙂 А брандът е – собственото ми име.

 

 От колко време си в тази сфера и  това ли е единствената ти професия в момента?

Лили Георгиева Моят път

От 2015-а година насам развивам консултантската ми практика. Освен консултант съм и автор, както и гост лектор в различни формати свързани с професионално и личностно развитие, и, не на последно място, обучител и фасилитатор.

Книгата – наръчник за осъзната кариерна промяна “От любов към себе си” е с изчерпан тираж и предстои второ, обновено издание, както и втора книга, по друга тема, за която ще разкажа съвсем скоро

 

Какъв е твоят професионален опит?

Стартирах кариерата си като учител по английски език и преводач, след което преминах в сферата на управление на хора и работих в две международни компании, а след това, през 2015-а, започнах да работя за себе си и да развивам настоящия си бранд.

 

Спомняш ли си кога и как взе решение да започнеш с това начинание?

Докато бях в отпуск по майчинство стартирах личен блог, в който публикувах статии със съвети за кариерна промяна, и познатите и приятелите ми започнаха да ме търсят за подкрепа в тази посока. В същото време менторът ми, който преди години ме беше въвел в света на кариерното консултиране, ме покани да водя няколкодневно обучение по кариерно развитие на безработни лица, и ми се падна група с дами на възраст 50+.

В средата на обучението бяхме минали частта с изготвяне на автобиография и стана ясно, че те изключително много се притесняват от снимката, която може да се наложи да приложат към автобиографията си. Казах им да дойдат с лек грим и прическа, с която се харесват, за да ги снимам на следващия ден. Взех дигиталния фотоапарат на мъжа ми и преминах бърз урок как да правя портретни снимки. Наредих ги в двора на училището и половин ден снимах.

Докато направим онези кадри, на които се чувстват красиви, уверени и достойни за бъдещата си работа. Прибрах се и мъжът ми ги обработи, след което изпратих на дамите снимките, заедно с корекции по автобиографиите им. Някои казаха, че са се просълзили, когато са се видели как изглеждат, а опитът им е бил представен в достойна светлина, и това им е дало голяма увереност в кандидатстването от тук нататък. 

 

Тогава разбрах, че искам да помагам на жени да бъдат по-уверени в собствените си сили, по-свързани със същността си, развивайки се в работа, която наистина обичат. 

 

Това изживяване ми даде смелост да обявя полу наистина, полу на шега, първия си семинар, наречен „Открий мечтаната работа“, в един от центровете за родители, за няколко от майките там, които, като мен, бяха объркани и желаещи кариерна промяна. Поотупах сертификата си за кариерен консултант и си припомних опита, който бях натрупала като експерт по управление на хора, и сглобих нещо средно между курс по кариерно ориентиране и кандидатстване за работа. И така започна всичко… От тогава, с годините,  надградих и разширих експертизата и методологията си.

 

Какви цели искаше да постигнеш чрез бранда?

Лили Георгиева Моят път

Мечтая хората да възприемат работата си като възможност да развият личността си и да оставят смислен принос, а себе си в работата като творци, а не изпълнители. Подкрепям ги в това да се чувстват уверени в кожата си и да развиват делото, което обичат, в най-подходящия за тяхната същност и начин на живот формат.

 

Кои бяха най-трудните ти стъпки в началото?

Имах идея, която ме палеше, някакъв опит, и много неизвестни. Помогнаха ми вярата, че ще се получи, постоянството и спазването на обещанията, които давах (качество, за което съм разпознаваема и до сега), както и хъсът, с който разказвах на хората около мен какво искам да правя.

 

„Тогава излезе едно сляпо петно, за което не бях осъзната до тогава, а именно, че

ме асоциират с ‚разчупване на рамките‘ и ‚провокация‘.

 

Станах смела и съм смела и до днес.

Благодарна съм на мъжа ми, че беше неотлъчно до мен. Той също работи на свободна практика и никак не ни беше лесно да се справим. Тогава се научих да търся и приемам помощ и да вярвам, че ще върна жеста в бъдеще, когато имам възможност. Така получих фотосесия, подарък от фотографа, с който работя и до ден днешен, безплатно участие в обучение по дигитален маркетинг и много други видове подкрепа, от хора, които в момента са мои приятели и партньори, с които работя.

 

Кои са най-големите ти успехи?

За мен успехът се измерва с това, че създавам живота си  в унисон с моите ценности – и професионалния, и личния. И също за мен успех е да видя у клиент, с когото съм работила, неговата трансформация, неговите успехи, неговото усещане за смисъл и удовлетворение, които изпълват душата му. 

 

Какво е за теб да имаш собствен бизнес с една дума? 

приключение

 

С какви хора те събра твоята професия? 

Изключителни! Много различни като темперамент или реализация и в същото време така подобни – като ценности, желание за себепознание и изява на тяхната същност.

 

Какви са отношенията ти с клиентите– строго професионални и/или неформални и приятелски? Лили Георгиева Моят път

По-скоро съм от втория тип. 🙂

С клиентите ми сме си създали затворена общност, в която общуваме и се подкрепяме, и отношенията естествено преминават в приятелски.

 

На кого предаваш своето ноу-хау? 

На онези, които имат нужда от него и вярват, че мога да бъда полезна, под различна форма.

 

За какво не намираш време в ежедневието си?

Понякога за качествена почивка, понякога за време да реализирам всичките си идеи едновременно, но все повече успявам да имам време за важните за мен неща. Създавам си го.

 

Какво те кара да отпочинеш?

Когато имам реалистични очаквания към себе си и другите, ако става дума за ментална нагласа.

 

А иначе – разходка, общуване с приятели, смях, танц.

 

Какво те кара да се усмихнеш?

Детето ми, мъжът ми, момичешки занимания и закачки, животните и близките ми хора. Както и не толкова близки, които усмихват с енергията си, делото си, примера си.

 

Каква подкрепа намираш в семейството и близките си?

Голяма – без тях нямаше да е това, което е.

 

Как се справяш с несигурността и страховете си? 

Имам си терапевт, имам си близки хора, които ме подкрепят, уча се, надграждам, действам стъпка по стъпка, не се хвърлям в нещо без подготовка.

 

Какво ти пречи в работата ти? 

Понякога прекалено високите очаквания към мен самата. Но с годините е все по-добре. 🙂

 

Ако можеше да промениш нещо в живота си, какво би било то? 

Повече мащаб и простор.

 

Какво искаш да се научиш още да правиш? 

Оооо, да плувам, да шофирам отново, да яздя, да правя красиви презентации с лекота, да говоря пред камера с хъса и енергията, с които говоря пред 200 души на живо.  Тази година работя усилено по придобиване и развиване на различни умения.

 

Какви качества и познания мислиш, че са жизнено важни за успеха ти? 

Любопитство, постоянство, развитие, хъс. Емпатия и трансформационни умения при работата с хора.

 

Кои са трите думи, които те описват като човек и те  правят различна в очите на другите? 

Смела, открита, непримирима.

 

Лили Георгиева Моят пътКое е най-ценното, което можеш да дадеш на другите?

Вяра и структура.

 

Какво бих искала да чуваш всеки ден, ако имаше кой да ти го каже? 

Ти си ценна. Всъщност, чувам го достатъчно често.

 

Нещо специално искаш ли да кажеш на хората, които ще намерят личното си вдъхновение в твоята история?

Да създават собствената си история с размах и да не се притесняват да я пренапишат, колкото пъти е необходимо.

 

Къде и как да те  намерят, Лили?

lillie@lilliegeorgieva.com

www.lilliegeorgieva.com


*Интервюто е публикувано без редакции, а снимките са предоставени от Лили Георгиева.


 

Открийте своето вдъхновение!

Ако и вие търсите начин да повишите своята автентичност, иновативност и креативност, надникнете в материалите по-долу. Приложете свободно инструментите за работа с личната автентичност, за преодоляване на бариерите пред ефективното самоосъзнаване и за личностна трансформация посредством иновативност и креативност “InnovaCeption“. Имате въпроси? Осмелете си да ми пишете!

Възползвайте се от тренингите за свободно ползване с некомерсиална цел. Развивам ги с много обич и грижа и вярвам, че ще намерете нещо и за себе си.

Това е моят подарък за вас, защото вярвам във вас! Бъдете смели и вие!

 


Бъди автентична личност в бизнеса си!

Включи се в инициативата “Автентичен личен бранд” и се свържи отново със своите идеи, мисли, емоции и ценности. Бизнес психологията може да ти помогне да се почувстваш по-добре в кожата си, защото ти не си своя бизнес! Ти си много повече от реквизити и титли, статус и придобивки. Ти си жива и пълнокръвна личност, в чиято уязвимост и несъвършенство има толкова истинност и красота. Поискай да бъдеш себе си!

 

Потопи съзнанието си навътре и се самопровокирай, това е моят подарък за теб, защото вярвам в теб и смисъла от теб.


Осмели се да покажеш онази искрица, която те прави уникална, креативна, талантлива и красива личност и изследвай в следващите 8 дни своята автентичност. Към всяка тема ще намериш подаръкличен бизнес тренинг за свободна работа с некомерсиална цел, създаден от мен за теб. Възползвай се и виж как можеш да подобриш връзката със себе си и другите през своя личен бранд.

 


Важно е да помниш, че инструментите са предназначени за по-дълбинна психическа промяна и е ОК да не се чувстваш ОК по време на работа. Ако почувстваш, че в някоя тема дискомфортът е твърде голям, пиши ми! Не е нужно да минаваш през трудностите с усещането, че си сам/а. Заслужаваш повече лекота! Успех!


За кого е подходяща инициативата „Автентичен личен бранд“?

 • Собственици на бизнес;
 • Консултанти, специалисти и търговци;
 • Обучители & треньори;
 • Мениджъри на процеси и хора;
 • Бизнес лидери & предприемачи;
 • Фрийлансъри;
 • Всеки, който работи за името си.

Как да си върнеш смисъла от труда?

Ако и ти някак усещаш, че не знаеш накъде да продължиш да се развиваш  и губиш чувството си за смисъл от труда, се опитай да намериш отново себе си през модела за личностна трансформация посредством иновативност и креативност “InnovaCeption: Мисли като създател”. 

 

Открий в какво гориш и почувствай отново дълбок и личностен смисъл от своя труд.

 


Бъди творец на труда си и гори, но не прегаряй!

В дните, в които усещаш, че бизнесът ти се е превърнал в паразит и се храни с всичките ти ресурси, потърси нови гледни точки и промени културата си на полезност. Бизнесът се прави от хора за хора, а най-важният ресурс за успеха си ти!

Инвестирай в себе си уверено и постигай целите си с повече лекота – открий какви са личните ти бариери пред ефективното осъзнаване. Използвай майндфулнес стратегии и бизнес психологически инструменти, за да постигаш онова, към което се стремиш, със субективното усещане за лекота и удовлетвореност.

 

Върни отново баланса в живота и бизнеса си!


Готов/а ли си за действие?

Изпрати ми своята история или поискай лична среща. Разкажи ми къде те срещам и накъде вървиш –  ще отговоря при първа възможност.

Ако търсиш как да формулираш своето питане, виж тук за какво обичам да си говоря с хората и открий своето начало или директно ми пиши, за да избистрим нещата заедно.

Ще ти върна информация как мога да ти бъда полезна, за да организираш времето, бюджета и енергията си.

Пиши ми!

  Име

  Email

  Тема

  Сподели с мен:


  Julika Novkova Business Psychologist


  Клиентите на Juls’ Psychology споделят:


  Най-важният ресурс за своя успех си ТИ!

   

   

  You Might Also Like