Кампании

Създайте автентичен личен бранд в дигитална среда с помощта на бизнес психологията [+ 8 дни личен бизнес тренинг подарък]

Бизнес психолог онлайн автентичност личен бранд

Здравейте,

Добре дошли в инициативата “Автентичен личен бранд в дигитална среда”!

Нека заедно поговорим за една трудна за всеки от нас задача – изграждането на автентичен личен бранд в дигитална среда. В края на статията ще намерите и 8-дневно предизвикателство, подарък от мен, с което сами да проследите дали и къде се къса връзка между вас и вашия личен бранд.


Успявате ли да не изневерявате на своя уникален мироглед в името на комерсиални цели?

Повече от ясно е, че всеки, който комуникира онлайн, се стреми да изгради приятен публичен образ на личността, професията и живота си. Искам с вас да си поговорим 8 дни за това какво означава “автентичност“, как усещането за истинност и неподправена красота произтича директно от нашата същност и как да предадем това мултисензорно и пълнокръвно усещане за себе си в дигитална среда. Няма да си говорим за стандартните решения, а за бизнес психология и синергично лидерство, за да съхраните най-важната връзка, която притежавате – тази със своя ум, емоции и ценности.

 

Губим ли по пътя усещането за себе си като личност, докато градим име в професията си? Вярваме ли истински в нещата, които говорим, за да ни видят другите? Има ли разминаване между думи и действия, което води до усещане за фалш, измама и манипулация?

 

Четете с грижа и си отделяйте достатъчно време – всяка от 8-те теми ще ви отнема около 20 минути четене, а в края ще откривате подарък от мен – личен бизнес тренинг, с който сами да опознавате вътрешния си свят.

 

Надявам се, че на финала ще знаете уверено какво искате да промените, за да се усещате автентични онлайн, но и да успявате да монетизирате своите идеи, услуги и продукти през своя личен бранд.

Психологията е науката, която задава въпроса “Защо хората правят това, което правят“, а моята специалност довършва изречението с допълнението “… в бизнес среда и професионален контекст“. Готови ли сте да видите себе си под друг ъгъл?

Оставам ето тук за въпроси!


Анализирайте своя личен контекст и се почувствайте отново човешки в професията си

Трудностите започват, когато осъзнаем, че доброто ни име влияе директно върху това как точно печелим като професионалисти. В този момент разбираме, че правилата на играта са се сменили и от личност, с душа, страхове, неувереност и слабости, сме се превърнали в пазарен продукт, срещу който стои етикетче с цена.

И за да е пълна промяната, озоваваме се на въображаем рафт, на който стоят и други хора – също като нас, със същите цели и мотиви, със сходни продукти и услуги. Всички ние заедно се борим да получим внимание и пари от потребителите. Как да не се изгубиш в това море от конкуренция, различност и непрекъсната промяна? Как да заглушиш шума от околните? Как да не позволиш натискът, който пазарът оказва, да те смаже под напора си?


Бизнес тренинг автентичен бранд Юлика Новкова


Няма как за 8 дни  да си кажем всичко по темата. Сигурно за някои от вас нещата ще бъдат леки и лесни за прилагане, докато други ще се наложи да се потрудят.  За работливите, в края на всяка статия ще оставям по един персонален психологически тренинг, създаден от мен. Така бързо ще осмисляте как точно да приложите дадено знание, развивайки нужното умение с помощта на професионален психологически инструмент.

Ще си говорим как да бъдем устойчиво и доверено присъствие в очите на хората. Ще наблегнем на чисто човешката страна на нещата в търсене на отговори на въпроси като тези:

 • Защо другите да се доверяват на професионализма ни?
 • Как да ги убедим в личната си стойност?
 • Как да ги убедим, че ние сме точният човек за дадена позиция или поръчка?

Личният бранд е публичният прозорец към твоята душа, през който другите ще надникват в света ти.

 


За кого е подходяща инициативата „Автентичен личен бранд“?

 • Собственици на бизнес;
 • Консултанти, специалисти и търговци;
 • Обучители & треньори;
 • Мениджъри на процеси и хора;
 • Бизнес лидери & предприемачи;
 • Фрийлансъри;
 • Всеки, който работи за името си.

Как Бизнес психологията може да ни помогне да си изградим добро име?

Днес, в света на бързата дигитална комуникация и културата на свръх показност, е по-трудно от всякога да се наложим като разпознаваеми бизнес личности по автентичен начин. И практиката ми показва, че повечето експерти сякаш се “разделят” на две вътре в себе си.

Стремят се да покажат професионалната си страна, която по принцип е доста завършена – експерти и специалисти са, решават въпросите на клиенти и служители като с вълшебна пръчица. Другата страна обаче е фактът, че същите тези професионалисти обикновено се опитват да “скрият” личността си зад професионалния си образ. И мотивите за това са очевидни – личностите не са съвършени, а хората искат да си купят перфектен продукт.

Но хората не са продукти и не следва дори да се опитват да бъдат съвършени. Нито пък е етично да се представят като перфектни. И все пак, социалните медии, свръх конкуренцията и безкрайния дигитален отпадък, който човечеството днес генерира, ни залива и деформира отвътре. Страхуваме се кои сме и залагаме на представяне какво имаме, можем и притежаваме.  И причината за това е очевидна:

 

Искаме да ни харесват заради това, което можем, а не да ни отхвърлят заради това, което сме.


Self-care and love


 

Трудно ли е да си изградиш добро име офлайн/онлайн?

Отговорът на този въпрос е лаконичното “зависи“.

Затова ще се постарая да изясним от какво точно зависи с уговорката, че в рамките на инициативата ще решаваме задачи само на ниво личност и субективни възприятия.

И докато е вярно, че не можем с един и същи инструмент да си решаваме всички проблеми, то също така е вярно, че за всеки въпрос си има решение. От моята гледна точка, за да изградите автентичен (дигитален) личностен образ, ви трябват възможно най-много и различни типове инструменти във всяка област:

 • Психологически – за дълбинен личностен анализ и извеждане на автентичен профил;
 • Ценностни – за адаптиране към даден контекст;
 • Креативни – за създаване на аудио-визуално представяне по уникален начин;
 • Лингвистични – за създаване на подходящ „вътрешен език“ за общуване;
 • Социални – за изграждане на общност и лоялна аудитория;
 • Технически – за създаване, редактиране и управление на дигитално съдържание;
 • Дигитални – за управление на дигитална комуникация;

 

Колкото повече техники и инструменти имате за всеки от тези аспекти, толкова по-бързо и лесно ще виждате очакваните резултати. А ако изобщо ви липсват познания в някоя от тези области, то е добре да делегирате към експерт, който да ви спести малко време и да ви обучи направо за работа с инструменти за вашите нужди.

Особено важно е да помним, че стратегиите във физическата и дигиталната среда също се различават. Поради естеството на съвременния начин на живот и работа, а и за да не усложнявам темата, ще наблегна изцяло върху дигиталния контекст. 

 


Има ли “невидимо” в личния бранд?

Вече над 10 години помагам на бизнес лидерите да видят „невидимото“ в себе си така, че да изграждат трайна връзка между себе си и своите клиенти. И тъй като работя в специфичен формат, не се учудвайте, че призмата, през която ще си говорим, е персонализираната комуникация и човешките възприятия. Или казано иначе,

какво се случва когато застанем „лице в лице“ с другите?

Задачата се усложнява неимоверно от факта, че се налага да дигитализираме личността си, за да комуникираме пълноценно с околните. За някои е особено трудно да покажат и своята човешка страна, освен професионалната, тъй като работят изцяло в дигитална среда. Управлението на възприятията – своите и чуждите, е невъзможно без странични наблюдатели, защото всеки си попада сам в сляпото петно и не осъзнава поведението си.

 

Човек не може да види сам онова, което не може да види сам.


Автентичен дигитален бранд


 

Автентичността винаги произтича от твоята същност

Ефектът от липсата на невербалната комуникация, личния стил, тембъра на гласа и топлината в очите ни трябва да бъде компенсирана някак в по-неличен контекст. Именно затова и фокусът е върху дигитализацията на личността и дигиталните комуникации, но принципите са сходни и в среща офлайн. Просто инструментите и подходите са различни.

Ключовата дума “автентичност” всъщност предполага точно това – да добавим щипка индивидуален отпечатък така, че другите да видят “невидимата” ни страна. Ние сме двигателят, който решава чуждите трудности. Ние виждаме света през своята неповторима призма. Пак ние взимаме решение кой инструмент да ползваме, за да получи клиентът/служителят максимална полза. Нашата лична топлота вдъхновява, мотивира и окуражава другите чрез емпатия и грижа.

 


Потопи се в 8-дневното лично предизвикателство

Подобряването на начина, по който мислим и говорим за себе си в бизнес контекст, ни помага да се чувстваме по-добре в кожите си и е превенция от предприемачески бърнуат.  

Хората не се провалят в това да изградят добро име. Те просто не харесват онова, в което в хода на времето се превръщат като личности, в името на това “добро име”. Защото едно е ясно – публичността, славата и общественото влияние идват с цена и не винаги сме готови да я заплатим, нито осъзнаваме, че е част от сделката.

Най-тежката цена, която разболява съзнанията ни и ни прави мрачни и апатични, е да загубим цветовете и музиката на душите си, когато спираме да бъдем автентични като личности.


Моята формула за изграждане на личен бранд изглежда така:

Личният бранд е онова, което човекът оставя след себе си под формата на думи, чувства и поведения.

 

Потопи съзнанието си в инициативата и се самопровокирай, това е моят подарък към теб защото вярвам в теб и смисъла от теб. Осмели се да покажеш онази искрица, която те прави уникална, креативна, талантлива и красива личност.

Открий дали си автентичен бизнес лидер и се върни към важните за теб неща. Не позволявай на шума от другите да нарушава тишината в теб. Заложи на своята истина пред “продаваемата” истина, залогът си ти! В следващите 8 дни си давай пространство от 20 минути на ден, за да подобриш връзката със себе си така, че тя да остане неразрушима, дори когато усещаш негативен натиск отвън или вътрешен дискомфорт. Ако имаш нужда да поговориш с мен след края и да обсъдим заедно резултатите от системния ти анализ, просто ми пиши.

 

Най-важната връзка, която имаш, е със себе си – инвестирай разумно и вдъхновено! 
Автентичен дигитален бранд

Потопи се в тази тема сега >>Важно! Този тренинг не замества ефективната психологическа работа и ако усещате, че сте трайно дисфункционални в която и да било сфера, потърсете помощта на експерт! Не е нужно да минавате през трудностите с усещането, че сте сами! Заслужавате повече лекота!


 

Имаш ли нужда от допълнително подкрепа?

Изпрати ми своето запитване или поискай лична среща. Разкажи ми къде те срещам и накъде вървиш –  ще отговоря при първа възможност.

Ако търсиш как да формулираш своето питане, виж тук за какво обичам да си говоря с хората и открий своето начало или директно ми пиши, за да избистрим нещата заедно.

Ще ти върна информация как мога да ти бъда полезна, за да организираш времето, бюджета и енергията си.

Пиши ми!

  Име

  Email

  Тема

  Сподели с мен:


  Julika Novkova Business Psychologist


  Клиентите на Juls’ Psychology споделят:


  Най-важният ресурс за своя успех си ТИ!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  You Might Also Like